M/S Eckerö trafikerar enligt ordinarie tidtabell och fr.o.m. den 18/6 startar vi upp vår anslutningsbusstrafik igen. För aktuell information gällande resande under pandemin,klicka här!
img historiskaaland

Historiska Åland

Person- och bussbiljett på Eckerö Linjen t/r
Skärgårdsbord
Lokal guide 5 timmar
Kaffe med Ålandspannkaka
Entré till Telegrafen i Bomarsund

Pris från 467:– /person
Resan börjar med två avkopplande timmar ombord på Eckerö Linjen, där ni kan äta gott, handla godsaker i taxfreebutiken och njuta av underhållningen i baren. Framme i Eckerö möts ni av en lokal guide och får under några spännande timmar lära känna Ålands historia.

Reseprogram gruppresa:

10.00 Avresa från Grisslehamn.
13.00 Ankomst till Eckerö, där guide möter i hamnen för en händelserik dag.

Först ut är Eckerö Post- och Tullhus, som den ryska tsaren lät uppföra i början av 1800-talet. Därefter kör bussen vidare till Finström mitt på Åland och ni besöker Finströms kyrka som är en av Ålands största och där en av de inmurade stockarna har daterats till 1000-talet. Från Finström kör ni vidare till Sund och Jan Karlsgården med Smakbyn alldeles brevid. Samtidigt får ni se Kastelholms slott och höra om slottets historia. Härifrån går färden vidare till Bomarsund och ni hinner också se Bomarsunds fästningsruiner, där ni serveras kaffe med Ålandspannkaka på Furulundsgården. Under turen hinner vi också besöka Ulfsby Gård och besöka deras gårdsbutik med egengjorda hantverk, fårskinn och textilier. Sedan är det dags att styra tillbaka mot Eckerö för hemresa.

18.30 Avresa med Eckerö Linjen. Skärgårdsbord ombord.
19.30 Ankomst Grisslehamn.

Reseförslag kan skräddarsys efter era egna önskemål. Alla tider är lokala.

I PRISET INGÅR:

Båtresa med M/S Eckerö t/r, lokal guide i 5 timmar, entré till Telegrafen i Bomarsund, kaffe med Ålandspannkaka, skärgårdsbord. Busstransport ingår inte. Uppge Historiska Åland.