img onningebymuseet

Konstresa med övernattning

  • Buss- och båtbiljett t/r
  • Övernattning
  • Guidning
  • Kaffe med fikabröd
  • Middag
  • Entréavgifter
  • Skärgårdsbord
Prisexempel 1672:– /person

Upplev konst-Åland tillsammans med oss! Vi är glada över att kunna erbjuda en mångfald av både historisk konst och nutidskonst. Välj bland flera olika teman, till exempel arkitektur, medeltida kyrkor, ateljéer eller historisk konst – vi skräddarsyr programmet efter önskemål.

Önningebykolonin – Ålands egen motsvarighet till Skagenkolonin i Danmark
Sommaren 1886 inbjöd den finländske landskapsmålaren Victor Westerholm (1860-1919) några konstnärsvänner till sitt nya hem Tomtebo invid Lemströms kanal på Åland. Det var startskottet för Önningebykolonin.

Specialmuseum med förnämlig samling konstverk
Önningebymuseet är Önningebykolonins eget specialmuseum som berättar om Victor Westerholm och hans konstnärsgemenskap 1886-1914. I Önningeby samlades landskapsmålare från Sverige, Finland och Estland. De kom att introducera det franska friluftsmåleriet och impressionismen i Finland.

I kolonin deltog bland andra Elin Danielson, Hanna Rönnberg, J.A.G. Acke och Edvard Westman. Artisterna inkvarterades i de präktiga bondgårdarna i Önningeby, och här fanns motiv i överflöd.

Museet har en förnämlig samling konstverk och bland dessa t.ex. J.A.G. Ackes monumentalverk Snöljus från 1892. Några av konstnärerna var även medlemmar av den berömda Konstnärskolonien på Skagen i Danmark.

Reseförslag:
Dag 1
10.00 Utresa från grisslehamn med Eckerö Linjen, brunch ombord
13.00 ankomst till Berghamn på Åland, lokal guide möter upp och vi besöker Ålands konstmuseum i Mariehamn
15.40 Skärgårdfärja från Lemland till Föglö
Besök hos Kjell Ekström som driver galleri Berghäll på Hummersö sommartid
17.30 Middag på Restaurang Seagram
Skärgårdsfärja tillbaka till fasta Åland
Övernattning på Hotell Savoy i Mariehamn

Dag 2
Frukost
Besök vid Önningeby museum
13.30 Hemresa med Eckerö Linjen till Grisslehamn
14.30 Ankomst till Grisslehamn

I PRISET INGÅR:

Båtresa t/r med Eckerö Linjen, lokal guide i 7,5 timme, entré till Ålands konstmuseum, Hummersö och Önningebymuseet, del i dubbelrum på hotell en natt inklusive frukost, en middag och skärgårdsbord på returresan. Busstransport ingår inte. Prisexempel är beräknat vid 30 personer.

img kastelholms-slott-i-dimman

Åland på tre dagar

Åland rymmer många sevärdheter och en spännande historia. Här besöker du bland annat Kastelholms slott och Sjökvarteret i mysiga…

Prisexempel 1990:– /person
Läs mer
img onningebykonst

Konst över dagen

Besök Önningebymuséet med målningar av Elin Danielsson och J.A.G. Acke. Konstnärer som presenteras är bl.a. Vivi Munsterhjelm,…

Prisexempel 877:– /person
Läs mer
img eckeropostochtullhus

Historiska Åland

En resa fylld med Åland historia. Vi besöker bland annat Eckerö Post & Tullhus från början av 1800-talet då postvägen gick…

Prisexempel 505:– /person
Läs mer
img brigde

Bridgekryssning på M/S Eckerö

Åk på bridgekryssning till Åland med Eckerö Linjen! Ät gott, koppla av och spela bridge i goda vänners sällskap. I vårt paket för…

Prisexempel 197:– /person
Läs mer