Trafikuppehåll 7/1–20/1 2022 p.g.a. dockning. M/S Eckerö trafikerar enligt ordinarie tidtabell igen fr.o.m. 21/1 2022.Läs mer
Som följd av rådande pandemiläge publicerar vi den 18/1 information om hur anslutningsbussarna kommer att trafikera. Våra anslutningsbussar är därför inte bokningsbara i dagsläget.Läs mer
img paddling outi

Tilläggsaktiviteter ungdomsgrupper

Här är exempel på vad ni kan göra under vistelsen på Åland. Prisuppgifter lämnas i samband med offerten.

Här är exempel på vad ni kan göra under vistelsen på Åland. Prisuppgifter lämnas i samband med offerten.

Chipsfabriken Taffel
Besök snacksfabriken i Haraldsby. Se hur potatischips och andra snacksprodukter blir till samt provsmaka. Ej bokningsbart under helger och då de har semesterstängt under sommaren. Gratis inträde. I anslutning till fabriken finns också en fabriksbutik.

Cykeltur
Hyr cykel och cykla en dag på Åland. Tilläggskostnad om cyklarna hämtas från annan plats än Mariehamn.

Kungsö batteriberg
Här ligger resterna av ett kustbatteri som ryssarna lät uppföra under första världskriget. Två miniatyrmodeller visar hur det såg ut och vid vägen till batteriet står en autentisk vaktkur. Här finns också ett ståtligt utsiktstorn och en välmärkt vandringsstig runt berget. Ypperligt ställe för picknick. Gratis.

Viltsafari
I Käringsund i Eckerö kan man åka på viltsafari och se kronhjortar, dovhjortar, strutsar, vildsvin och lamor på riktigt nära håll. Turen tar ca 1 timme och ni åker i en vagn efter en traktor.

Curling
Boka en spännande curlingmatch i Vianor curlinghall som ligger i Eckerö. Här får ni skor och borstar och tävlingen kan börja.

Ångbåtsbryggans Äventyrsgolf
Pröva era talanger i minigolf. På Ångbåtsbryggans Äventyrminigolf i Mariehamn kan ni utmana varandra och spela 9 hål eller 18 hål. Passa också på att äta en härlig lunch eller middag på den stora altanen med utsikt över äventyrsgolfen.

Bowling
Här finns 8 stycken bowlingbanor med automatisk resultaträkning. Bowlinghallen ligger i Idrottsgården i Mariehamn, på passligt promenadavstånd från Mariehamns centrum.

Go-Cart ÅMK Carting
Pröva på hur det känns att köra go-cart. Vem är gruppens snabbaste förare? På den internationella go-cartbanan i Lemland ordnar de tävlingar med tidtagning– från kvalificeringsomgångar till finalomgång och prisutdelning. All körning sker på eget ansvar och vi rekommenderar oömma kläder, skyddskläder behövs normalt inte, men finns på plats i begränsad omfattning. Säsong för Go-cart: är maj–september (vid regn kan banan stängas). Gruppstorlek: 10–24 personer vid tävling, vid enbart körning ingen övre begränsning, 5 bilar kan köra per gång. Tidsåtgång: ca 2 timmar. Begär pris vid offert.

Mariebad
Äventyrsbadet Mariebad finns i Mariehamn. Här finns 8 stycken 25-meters banor, 55-meter rutschkana, olika vattenattraktioner, bastu, ångbastu, bubbelpool, utomhuspool, simstrand med beachvolleyboll, relaxavdelning, konferensrum samt Thai-restaurang med kafeteria med snacks och glass. Ta med eget hänglås till omklädningsrummets skåp eller hyr på plats. Gruppstorlek 2–300 personer.

Paddling på Åland
Det finns flera ställen att hyra kanoter och kajaker på Åland och de kan oftast transporteras till önskad startplats på fasta Åland. Att paddla är ett utmärkt sätt att uppleva naturen. För skolgrupper finns alltid en instruktör med.

Sjökvarteret i Mariehamns Österhamn
Att bygga skutor var en nästan vardaglig företeelse på Åland under senare delen av 1800-talet. Ett besök i Sjökvarteret ger en mycket levande och aktiv inblick i skutbyggets traditioner. Här finns också Pub Niska, där det serveras åländskt plåtbröd (pizza) samt handverksbutiken SALT och Guldsmedjan Guldviva.

Trollstig och grottor
Promenera längs den spännande trollstigen på Getaberget. Välj mellan en kortare tur eller längre som tar er ner till Djupviksgrottorna vid vattnet. Vid berget finns också Soltuna Restaurang och Kafé.

Ridning
På Åland finns flera stall som tar emot elever för terräng- och lektionsridning.

Stall Rosenqvist, Eckerö: ridlektioner och terrängritt.
Stall Aftonsol, Hammarland: ridlektioner och terrängritt.
Midgård Islandsstall, Sund Tranvik: terrängritt.
Ridklubben Sleipner, M:hamn: ridlektioner och terrängritt.

Museer på Åland
Ålands Sjöfartsmuseum och segelfartyget Pommern, Mariehamn
Ålands Kulturhistoriska museum, Mariehamn
Ålands Konstmuseum, Mariehamn
Eckerö Post- och Tullhus, Eckerö
Fängelsemuseet och Vita Björn, Sund
Ålands Jakt- och Fiskemuseum, Eckerö
Kastelholms slott, Sund
Jan Karlsgårdens friluftsmuseum, Sund
Bomarsunds färstningsruin, Bomarsund
Ålands skolmuseum, Vårdö
Ålands fotografiska museum, Finström

Sightseeing
Åland i ett nötskal. En intressant rundtur på Åland med buss och kunnig lokalguide. Kultur, historia och naturligtvis Ålandspannkaka med saft. Säsong: året runt. Gruppstorlek 2–50 personer.

Spännade sjöfartshistoria
Besök Ålands Sjöfartsmuseum och segelfartyget Pommern där vi tar dig tillbaka till den spännande historian om hur sjöfarten va förr. Sjöfartsmuséet totalrenoverades för några år sedan och byggdes om till ett modernt museum där du får känna, klämma, klättra och leka. I skeppsråttan Rubys rum finns aktiviteter för både stora och små, här finns också ett auditorium där filmvisning kan hållas.

Flow Park
Högt bland kottar och tallroppar kan du testa din balans och utmana dina gränser. På Flowpark, på Vårdö, finns flera olika banor på olika höjd för såväl nybörjare som den vana klättraren. Efter genomgången klättrar du fritt på banorna med säkerhetssele och hjälm. Läs mer om Flow Park, klicka här