Helgen 24-26/9 kan det resa många hundar med oss pga. hundutställning på Åland.Läs mer
M/S Eckerö trafikerar enligt ordinarie tidtabell. För aktuell information gällande resande under pandemin,klicka här
img paddling outi

Tilläggsaktiviteter ungdomsgrupper

Här är exempel på vad ni kan göra under vistelsen på Åland. Prisuppgifter lämnas i samband med offerten.

Här är exempel på vad ni kan göra under vistelsen på Åland. Prisuppgifter lämnas i samband med offerten.

Fisketur
Boka några timmar med guidad och strömmingspilke. Turen startar i Hammarland.

Chipsfabriken Taffel
Besök snacksfabriken i Haraldsby. Se hur potatischips och andra snacksprodukter blir till samt provsmaka. Ej bokningsbart under helger och då de har semesterstängt under sommaren. Gratis inträde.

Cykeltur
Hyr cykel och cykla en dag på Åland. Pris 126:-/ person/dag. Tilläggskostnad om cyklarna hämtas från annan plats än Mariehamn.

Kungsö batteriberg
Här ligger resterna av ett kustbatteri som ryssarna lät uppföra under första världskriget. Två miniatyrmodeller visar hur det såg ut och vid vägen till batteriet står en autentisk vaktkur. Här finns också ett ståtligt utsiktstorn och en välmärkt vandringsstig runt berget. Ypperligt ställe för picknick. Gratis.

Viltsafari
I Käringsund i Eckerö kan man åka på viltsafari och se kronhjortar, dovhjortar, strutsar, vildsvin och lamor på riktigt nära håll. Pris från 84:-/person (minst 16 person).

Curling
Boka en spännande curlingmatch i den Vianor curlinghallen som ligger i Eckerö. Här får ni skor och borstar och tävlingen kan börja.

Leklandet i Eckero Hallen
Piraterna och sjörövarna intar Eckerö Hallen tidigt på våren och flyttar ut igen på till hösten. I hallen finns hoppslott, rutschkanor, fotbollspel och attraktioner för såväl barn, ungdomar och vuxna. Utmana dina kompisar i Battle Of The Pirates eller prova på Sumubrottning och Bungee Run. Hallen är indelad i fem olika zoner som vardera har en egen inriktning och målgrupp. För de yngsta barnen finns till exempel Baby Pirates-kvarteret, ett jättestort piratskepp, hoppslott och äventyrsbana. För de äldre barnen finns mera utmanande saker och spel.

Ångbåtsbryggans Äventyrsgolf
Pröva era talanger i minigolf. På Ångbåtsbryggans Äventyrminigolf kan ni utmana varandra och spela 9 hål eller 18 hål. Passa också på att äta en härlig lunch eller middag på den stora altanen med utsikt över äventyrsgolfen.

Bowling
Här finns 8 stycken bowlingbanor med automatisk resultaträkning. Bowlinghallen ligger i Idrottsgården i Mariehamn, på passligt promenadavstånd från Mariehamns centrum.

Go-Cart ÅMK Carting
Pröva på hur det känns att köra go-cart. Vem är gruppens snabbaste förare? På den internationella go-cartbanan i Lemland ordnar de tävlingar med tidtagning– från kvalificeringsomgångar till finalomgång och prisutdelning. All körning sker på eget ansvar och vi rekommenderar oömma kläder, skyddskläder behövs normalt inte, men finns på plats i begränsad omfattning. Säsong för Go-cart: är maj–september (vid regn kan banan stängas). Gruppstorlek: 10–24 personer vid tävling, vid enbart körning ingen övre begränsning, 5 bilar kan köra per gång. Tidsåtgång: ca 2 timmar. Begär pris vid offert.

Mariebad
Äventyrsbadet Mariebad finns i Mariehamn. Här finns 8 stycken 25-meters banor, 55-meter rutschkana, olika vattenattraktioner, bastu, ångbastu, bubbelpool, utomhuspool, simstrand med beachvolleyboll, relaxavdelning, konferensrum samt Thai-restaurang med kafeteria med snacks och glass. Ta med eget hänglås till omklädningsrummets skåp eller hyr på plats. Gruppstorlek 2–300 personer.

Paddling på Åland
Det finns flera ställen att hyra kanoter på Åland och de kan oftast transportera kanoterna till önskad startplats på fasta Åland. Att paddla är ett utmärkt sätt att uppleva naturen. För skolgrupper finns alltid en instruktör med.

Sjökvarteret i Mariehamns Österhamn
Att bygga skutor var en nästan vardaglig företeelse på Åland under senare delen av 1800-talet. Ett besök i Sjökvarteret ger en mycket levande och aktiv inblick i skutbyggets traditioner. Här finns också Pub Niska, där det serveras åländskt plåtbröd (pizza) samt handverksbutiken SALT och Guldsmedjan Guldviva.

Trollstig och grottor
Promenera längs den spännande trollstigen på Getaberget. Välj mellan en kortare tur eller längre som tar er ner till Djupviksgrottorna vid vattnet. Vid berget finns också Soltuna Restaurang och Kafé.

Ridning
På Åland finns flera stall som tar emot elever för terräng- och lektionsridning.

Stall Rosenqvist, Eckerö: ridlektioner och terrängritt.
Stall Aftonsol, Hammarland: ridlektioner och terrängritt.
Midgård Islandsstall, Sund Tranvik: terrängritt.
Ridklubben Sleipner, M:hamn: ridlektioner och terrängritt.

Museer på Åland

Ålands Sjöfartsmuseum, Mariehamn
Ålands Kulturhistoriska- och Konstmuseum, Mariehamn
Postrotemuseet, Eckerö
Ålands Jakt- och Fiskemuseum, Eckerö
Kastelholms slottsruiner, Sund
Jan Karlsgården, Sund
Bomarsunds museet, Bomarsund
Ålands skolmuseum, Vårdö

Sightseeing
Åland i ett nötskal. En intressant rundtur på Åland med buss och kunnig lokalguide. Kultur, historia och naturligtvis Ålandspannkaka med saft. Säsong: året runt. Gruppstorlek 2–50 personer.

Spännade sjöfartshistoria
Besök Ålands Sjöfartmuseum där vi tar dig tillbaka till den spännande historian om hur sjöfarten va förr. Sjöfartsmuséet totalrenoverades för några år sedan och byggdes om till ett modernt museum där du får känna, klämma, klättra och leka. I skeppsråttan Rubys rum finns aktiviteter för både stora och små, här finns också ett auditorium där filmvisning kan hållas.

Bland blommor och lavar
Är ni intresserade av att lära er mer om växtligheten och naturen på Åland? Följ med på en spännande tur och botanisera bland blommor, träd och mossar. Turen tar ca 3 timmar. (Denna aktivitet kan endast bokas i samband med logibokning hos Djurviks Gästgård).

Fågelskådning
Undervisning och utflykt. Fågelexperten Ann-Kristin tar er med på en spännande utflykt i skogarna och längs stränderna i Djurvik. Här får du höra om det rika fågellivet på Åland, om sällsynta och vanligt förekommande arter. Fågelskådningen inleds med teori och fortsätter sedan ut för att titta på fåglarna. Fågelskådningen passar utmärkt för skol- och ungdomsgrupper. (Denna aktivitet kan endast bokas i samband med logibokning hos Djurviks Gästgård).