M/S Eckerö trafikerar enligt ordinarie tidtabell och fr.o.m. den 18/6 startar vi upp vår anslutningsbusstrafik igen. För aktuell information gällande resande under pandemin,klicka här!
img sjokvarteret

Vi tipsar om aktiviteter

Hantverk, konst, åländskt mathantverk eller någon annan aktivitet.

Våra duktiga säljare kan Åland och hjälper dig gärna med tips om aktiviteter och besöksmål när du bokar din resa.

Bekanta dig med våra tips om olika aktiviteter på Åland. Välj mellan någon av våra färdiga rutter eller komponera din egen.

Traditionell historia
Traditionell historierunda där ni får se delar av Eckerö, Bomarsunds fästningsruiner, friluftsmuseet Jan-Karlsgården och som avslutning en stadsrundtur i Mariehamn.

Ålands Sjöfartsmuseum och Segelfartyget Pommern
På Ålands sjöfartsmuseum finns en samling i världsklass. Förutom otroligt välbyggda fartygsmodeller och imponerande galjonsfigurer finns också fartygsmiljöer uppbyggda kring originalutrustning, inredning och inventarier. Dessa får liv genom fotografier, berättelser och aktiviteter i utställningen.

Livet ombord på djupsjöseglaren Pommern är hårt, men samtidigt ett äventyr som stannar i minnet för evigt. Ombord får du höra den unga ålänningen Johan, blott 16 år gammal, uppleva sin första jordenruntresa. Johan har mönstrat på som jungman och du tjuvlyssnar på hur han upplever livet ombord. Hur han klarar linjedopet, det tunga arbetet och hur han genomlever sin första storm.
Upplev nyrenoverade Pommern i en ny tappning.

Hantverksrunda
Besök Lugnet Keramik i Hammarland och SALT – ett levande hantverkshus med butik i Sjökvarteret i Mariehamn. Här finns också ett museum samt båtsnickeri där ni kan se på när de bygger nya skutor på gammalt vis. Passa också på att göra ett besök i smyckesbutiken Guldviva, Ålands smyckespärla med lokalt gjorda smycken skapade med inspiration hämtad från naturens krafter och människorna i vår omgivning.

Konstnärsrunda
Konstnärsrunda med besök i Önningebymuseet och hos någon av de lokala konstnärerna. Kan med fördel kompletteras med ett kyrkobesök i någon av de närliggande vackra kyrkorna med anor och vackra målningar från sjöfartens början.

JUDY’S Hantverk & Inredning
Upplev en levande verkstad med krukmejeri och hantverksförsäljning. JUDY’S som förut fanns i Mariehamn har flyttat till Gölby och huserar numera i ett gammalt slakteri som byggts om. Förutom Judy’s keramik, kan man fynda vintage kläder och prylar eller njuta av en god kopp kaffe med hembakt fika. Läs mer om Judy’s här!

Karl Ers Frukt med Tjudö café och gårdsbutik
Gå en guidad tur bland gårdens fruktodlingar och avnjut gårdens egen cider av äppel och päron tillsammans med läckra bakverk i caféet.

Sjöfartshistoria
Besök redarhemmet Pellas från allmogeseglationens tid. Gården är bevarad och i de flesta rummen har de handmålade tapeterna återskapats. Alla föremål och möbler har restaurerats efter en eldsvåda och huset har skapats till ett ”levande” museum.

Smakbyn
Smakbyn, som ligger intill Kastelholms slott, bjuder på nya och gamla smaker, fina råvaror och upplevelser för alla gäster från när och fjärran. För er som vill smaka på Åland rekommenderar vi dryckesprovning i Smakbyn.

Bryggeri Stallhagen
Besök ölbryggeriet Stallhagen i Godby. Under guidningen får ni provsmaka lokalt producerade ölsorter i den trivsamma Pub Stallhagen.

Paddling
Se lite mer av Åland och paddla iväg ut i den yttre skärgården med små kobbar och skär och kom naturen nära på riktigt. Paddling kan startas såväl i Mariehamn som Eckerö.

Bowling
Den moderna bowlinghallen i Mariehamn har 8 banor, café samt omklädningsrum med dusch. Passa på att utmana varandra eller bara njut av tillvaron och varandras sällskap i ett roligt spel.

Curling
Prova på Curling, en häftig upplevelse som stärker relationer och utvecklar team och vänskap. Efter en kort genomgång om hur man spelar curling sätter ni på er curlingskor och hjälm. Sedan är det dags att kliva ut på isen och lära sig att lägga sten och sopa innan matchen startar. För att curla behöver ni vara minst 4 personer.

Prisuppgifter ges i samband med offert.