M/S Eckerö trafikerar enligt ordinarie tidtabell. Mellan 25/3 – 17/6 erbjuder vi dock ingen anslutningsbuss till/från Grisslehamn. För aktuell information gällande resande under pandemin,klicka här!

Information gällande inresa till Sverige

Detta gäller tillsvidare för inresa till Sverige

För att gå iland i Sverige gäller följande: Sveriges regering fattade den 3 februari ett beslut om förordningsändringar som innebär att det från och med 6 februari införs ett generellt krav på uppvisande av intyg om negativt Covid-19-test för inresa till Sverige. Det får ha gått max 48 timmar mellan tillfället för provtagningen och gränspassagen.

Här finns mer information om vilken typ av test som är godkända och vilka uppgifter som behöver finnas på intyget.

Kravet gäller utländska medborgare som är 18 år eller äldre. Det finns dock undantag från testkravet, läs mer här

Folkhälsomyndigheten rekommenderar dock att alla som reser in i Sverige, oavsett medborgarskap, bör testa sig vid inresa och att undvika kontakter i sju dagar. Det gäller oavsett om man omfattas av kravet på att uppvisa negativt covid-19-test innan inresa.

Observera att giltigt identitetsbevis med fotografi alltid skall medtagas och kunna uppvisas på resan. På grund av skärpta gränskontroller kommer samtliga resenärers legitimation att kontrolleras vid inresa till Åland/Sverige. Barn under 18 år som reser i sällskap med förälder eller vårdnadshavare som kan visa giltig id-handling omfattas inte av ID-kravet.