• img nautical (1)
  • img nautical (6)
  • img nautical (3)
  • img nautical (4)
  • img nautical (5)
  • img nautical (2)

5-rätters middag på anrika restaurang Nautical

3 februari 2022 - 1 december 2022
Prisexempel 1664:–
/person

I PAKETET INGÅR:

  • Person- och bilbiljett t/r med Eckerö Linjen
  • Del i dubbelrum
  • Frukost
  • 5-rätters middag

I västra hamnen, ovanpå Sjöfartsmuseet med segelfartyget Pommern som granne, ligger restaurang Nautical, en fine dining restaurang med stor elegans.

Rena, raka smaker står i centrum och omtanke och kärlek är nog så viktiga ingredienser på restaurangen som också omnämns i White Guide Nordic. Råvarorna väljs av kockarna med största omsorg allt efter av vad säsongen har att erbjuda, helst råvaror från lokala leverantörer på Åland. Kockarna lägger stor omtanke på allt från tillredning till hur rätten serveras, för även om det skall smaka gott behöver det också vara en fröjd för ögat. Samma höga ambitionsnivå går igen i dryckesutbudet och kunniga sommelierer och servitörer guidar dig till rätt måltidsdryck. Sommartid öppnar de upp den stora uteserveringen med utsikt över segelfartyget Pommern och inloppet av Mariehamn. I utebaren erbjuds allt från öl till champagne och somriga drinkar. Ett bra ställe att sitta på och njuta på när solen går ner.

Huset där restaurangen ligger byggdes enkom för det sjöfartsmuseum som en grupp åländska sjökaptener och redare tog initiativ till att grunda. 1935 bildade de en förening, Ålands Nautical Club för att verkställa planerna. En av finansiärerna var den åländska redaren Gustaf Erikson. Han ägde i tiden många stora segelfartyg, bland dem Pommern. Ända sedan museet öppnade har restaurangen funnits i huset. Stämningen i restaurangen är i stort bevarad även om en del förändringar gjorts. Den stora öppna spisen är kvar i ursprungligt skick och trappan upp till restaurangen är i det närmaste autentisk. Interiören i det så kallade styrelserummet eller kaptenssalongen, där mindre sällskap kan inta sina måltider, är välbevarad.

Välj själv om du önskar boka in en 3-rätters måltid eller en 5-rätters måltid ur kvällens meny. Drycker tillkommer och köps på plats.

Läs mer på nautical.ax

Bo var du vill!
Runtom på Åland finns stugor, gästhem och hotell för alla smaker och plånböcker. Bekanta dig med boendealternativen och boka din resa till Åland med oss.

Boka online img romantisktpaket

Romantisk kortsemester på Eckerö Hotell

Ta med din andra hälft och unna er en avkopplande romantisk kortsemester på Eckerö Hotell.

Prisexempel 1660:– /person
Läs mer & boka
Boka online img havsvidden

Bli harmonisk på HavsVidden

Ta hand om dig själv och unna dig en avkopplande kortsemester på unika HavsVidden - där himmel möter hav. Bli bortskämd av…

Prisexempel 1588:– /person
Läs mer & boka
Boka online img park-(6)

Njut av livets goda på Park Alandia Hotell

Ta en paus från vardagen och unna dig en kortsemester på Åland. Med Park Alandias förmånliga middagspaket där resa, boende och…

Prisexempel 1068:– /person
Läs mer & boka
Boka online img lillsemester savoy

Lillsemester på Hotell Savoy

Boka in en kortsemester till sjöfartsstaden Mariehamn och bo på trevliga Hotell Savoy mitt i Mariehamn. I paketet ingår en…

Prisexempel 860:– /person
Läs mer & boka