• img nautical (1)
  • img nautical (6)
  • img nautical (3)
  • img nautical (4)
  • img nautical (5)
  • img nautical (2)

5-rätters middag på anrika restaurang Nautical

3 februari 2022 - 1 december 2022
Prisexempel 1502:–
/person

I PAKETET INGÅR:

  • Person- och bilbiljett t/r med Eckerö Linjen
  • Del i dubbelrum
  • Frukost
  • 5-rätters middag

I västra hamnen, ovanpå Sjöfartsmuseet med segelfartyget Pommern som granne, ligger restaurang Nautical, en fine dining restaurang med stor elegans.

Rena, raka smaker står i centrum och omtanke och kärlek är nog så viktiga ingredienser på restaurangen som också omnämns i White Guide Nordic. Råvarorna väljs av kockarna med största omsorg allt efter av vad säsongen har att erbjuda, helst råvaror från lokala leverantörer på Åland. Kockarna lägger stor omtanke på allt från tillredning till hur rätten serveras, för även om det skall smaka gott behöver det också vara en fröjd för ögat. Samma höga ambitionsnivå går igen i dryckesutbudet och kunniga sommelierer och servitörer guidar dig till rätt måltidsdryck. Sommartid öppnar de upp den stora uteserveringen med utsikt över segelfartyget Pommern och inloppet av Mariehamn. I utebaren erbjuds allt från öl till champagne och somriga drinkar. Ett bra ställe att sitta på och njuta på när solen går ner.

Huset där restaurangen ligger byggdes enkom för det sjöfartsmuseum som en grupp åländska sjökaptener och redare tog initiativ till att grunda. 1935 bildade de en förening, Ålands Nautical Club för att verkställa planerna. En av finansiärerna var den åländska redaren Gustaf Erikson. Han ägde i tiden många stora segelfartyg, bland dem Pommern. Ända sedan museet öppnade har restaurangen funnits i huset. Stämningen i restaurangen är i stort bevarad även om en del förändringar gjorts. Den stora öppna spisen är kvar i ursprungligt skick och trappan upp till restaurangen är i det närmaste autentisk. Interiören i det så kallade styrelserummet eller kaptenssalongen, där mindre sällskap kan inta sina måltider, är välbevarad.

Välj själv om du önskar boka in en 3-rätters måltid eller en 5-rätters måltid ur kvällens meny. Drycker tillkommer och köps på plats.

Läs mer på nautical.ax

Bo var du vill!
Runtom på Åland finns stugor, gästhem och hotell för alla smaker och plånböcker. Bekanta dig med boendealternativen och boka din resa till Åland med oss.

Boka online img par-vid-vattnet-höst

Lillsemester på Hotell Pommern

Upplev småstadsmyllret i Mariehamn och boka en skön lillsemester där resa, boende och en 3-rätters middag ingår.

Prisexempel 881:– /person
Läs mer & boka
Boka online img nyar arken

Nyårssupé på Hotell Arkipelag

Fira in det nya året på fyrstjärniga Hotell Arkipelag i centrum av Mariehamn med god mat, ett mäktigt fyrverkeri och håll i gång…

Prisexempel 2293:– /person
Läs mer & boka
Boka online img havsvidden-(16)

Livsnjutarens favorit – HavsVidden

Kom till HavsVidden, en plats längst ute på klipporna vid Norrhavet med havsutsikt så långt ögat kan nå. Unna dig några…

Prisexempel 3925:– /person
Läs mer & boka
Boka online img havsvidden

Bli harmonisk på HavsVidden

Ta hand om dig själv och unna dig en avkopplande kortsemester på unika HavsVidden - där himmel möter hav. Bli bortskämd av…

Prisexempel 1999:– /person
Läs mer & boka