• img nautical (1)
  • img nautical (6)
  • img nautical (3)
  • img nautical (4)
  • img nautical (5)
  • img nautical (2)

5-rätters middag på anrika restaurang Nautical

2 februari 2023 - 22 december 2023
Prisexempel 1768:–
/person

I PAKETET INGÅR:

  • Person- och bilbiljett t/r med Eckerö Linjen
  • Del i dubbelrum
  • Frukost
  • 5-rätters middag

I västra hamnen, ovanpå Sjöfartsmuseet med segelfartyget Pommern som granne, ligger restaurang Nautical, en fine dining restaurang med stor elegans.

Rena, raka smaker står i centrum och omtanke och kärlek är nog så viktiga ingredienser på restaurangen som också omnämns i White Guide Nordic. Råvarorna väljs av kockarna med största omsorg allt efter av vad säsongen har att erbjuda, helst råvaror från lokala leverantörer på Åland. Kockarna lägger stor omtanke på allt från tillredning till hur rätten serveras, för även om det skall smaka gott behöver det också vara en fröjd för ögat. Samma höga ambitionsnivå går igen i dryckesutbudet och kunniga sommelierer och servitörer guidar dig till rätt måltidsdryck. Sommartid öppnar de upp den stora uteserveringen med utsikt över segelfartyget Pommern och inloppet av Mariehamn. I utebaren erbjuds allt från öl till champagne och somriga drinkar. Ett bra ställe att sitta på och njuta på när solen går ner.

Huset där restaurangen ligger byggdes enkom för det sjöfartsmuseum som en grupp åländska sjökaptener och redare tog initiativ till att grunda. 1935 bildade de en förening, Ålands Nautical Club för att verkställa planerna. En av finansiärerna var den åländska redaren Gustaf Erikson. Han ägde i tiden många stora segelfartyg, bland dem Pommern. Ända sedan museet öppnade har restaurangen funnits i huset. Stämningen i restaurangen är i stort bevarad även om en del förändringar gjorts. Den stora öppna spisen är kvar i ursprungligt skick och trappan upp till restaurangen är i det närmaste autentisk. Interiören i det så kallade styrelserummet eller kaptenssalongen, där mindre sällskap kan inta sina måltider, är välbevarad.

Välj själv om du önskar boka in en 3-rätters måltid eller en 5-rätters måltid ur kvällens meny. Drycker tillkommer och köps på plats.

Läs mer på nautical.ax

Bo var du vill!
Runtom på Åland finns stugor, gästhem och hotell för alla smaker och plånböcker. Bekanta dig med boendealternativen och boka din resa till Åland med oss.

Boka online img havsvidden

Bli harmonisk på HavsVidden

Ta hand om dig själv och unna dig en avkopplande kortsemester på unika HavsVidden - där himmel möter hav. Bli bortskämd av…

Prisexempel 2154:– /person
Läs mer & boka
Boka online img pommern lillsemester spegelvand

Lillsemester på Hotell Pommern

Upplev småstadsmyllret i Mariehamn och boka en skön lillsemester där resa, boende och en 3-rätters middag ingår.

Prisexempel 1008:– /person
Läs mer & boka
Boka online img indigo (1)

Middagspaket på trivsamma Indigo Restaurang & Bar

Boka en fantastisk middag på restaurangen som huserar i Mariehamns kanske bäst bevarade stenhus. De äldsta delen är från…

Prisexempel 1594:– /person
Läs mer & boka
Boka online img_arkipelag

Koppla av på Hotell Arkipelag

Ladda batterierna och boka in några avkopplande dagar i Mariehamn – bo på fyrstjärniga Hotell Arkipelag i hjärtat av staden. I…

Prisexempel 1449:– /person
Läs mer & boka