Fira jul och nyår på Åland

Ladda batterierna inför jul med några sköna vilodagar på Åland – bara två timmars båtresa från Grisslehamn. Njut av sovmorgon och hotellfrukost, ta sköna promenader och upptäck lilla mysiga Mariehamn. Hämta andan och känn stressen rinna av dig.

Veckorna innan jul och nyår händer mycket kul runtom på ön, boka in en mysig julbordsresa, besök en julmarknad eller fira in det nya året med ett mäktigt fyrverkeri och middag.

På Åland firar vi dessutom Lillajul, en omtyckt tradition som alltid firas lördagen innan första advent, som i år infaller den 30/11. Den är ungefär som julafton fast i mycket mindre utsträckning. Vi dekorerar lillajulsgranen som är en meter hög och ger små julgåvor till barnen. Samma dag ordnas också den stor lillajulsmaknaden på Jan Karlsgården i Sund, ett måste att besöka.

Evenemang i juletid
22-24/11 Jul i City, Mariehamn. Läs mer
25/11 Julmarknad på Henriks Skullan, Föglö. Läs mer
30/11 Lillajulmarknad på Jan Karlsgården, Sund. Läs mer
1/12 Lillajulmarknad på Thuregården, Jomala. Läs mer
2/12 Årets stora julkonsert, Alandica Kultur & Kongress. Läs mer
6/12 Julmarknad med kakbuffé på Frideborg, Jomala. Läs mer
6/12 Julmarknad på Torget, Mariehamn. Läs mer
8/12 Julstuga på Skeppargården Pellas, Lemland. Läs mer
14-15/12 Julmarknad i Sjökvarteret, Mariehamn. Läs mer
15/12 Joe Labero - Unexpected Visit på Alandica Kultur & Kongress. Läs mer
Se flera evenemang, klicka här

Avkoppling på Hotell Arkipelag

Ladda batterierna och boka in en skön avkopplande resa rill Mariehamn – bo på fyrstjärniga Hotell Arkipelag i hjärtat av staden. I resepaketet ingår en 3-rätters middag i hotellets restaurang Oliven.

Prisexempel 1078:-/person
Läs mer

Fira nyår på Park Alandia Hotell

Fira in det nya året på Park Alandia Hotell mitt i Mariehamn. Avnjut en härlig 5-rätters nyårssupé i hotellets restaurang och lyssna till levande musik av Spencer Strandh i baren inpå småtimmarna.

Prisexempel 1593:-/person
Läs mer

Fira nyår på Hotell Arkipelag

Fira in det nya året på fyrstjärniga Hotell Arkipelag i centrum av Mariehamn med havet som granne. Bo i bekväma dubbelrum med balkong och avnjut en 5-rätters nyårssupé i hotellets restaurang på kvällen.

Prisexempel 1824:-/person
Läs mer

Stort julbord

Njut av det stora julbordet i restaurang Bornholm mellan den 22/11-23/12 2019. Vi dukar upp skinka, köttbullar, revbensspjäll, lutfisk, sill och massor av andra läckerheter. Avsluta med något gott från dessertbordet.

Webbpris 330:-/person
Läs mer

Festlig nyårsbuffé

Den 31 december dukar vi upp en stor och festlig nyårsbuffé med lyxig hummersallad, rökt hjortsteksrulle med färskost, laxmousse, gratinerad havskräfta, skaldjurswallenbergare, kalvfilé Oscar och mycket mer.

Pris 375:-/person
Läs mer