Julstämning och nyårsfirande på Åland

Ladda batterierna under jul med några sköna vilodagar på Åland – bara två timmars båtresa från Grisslehamn. Njut av sovmorgon och hotellfrukost, ta sköna promenader och upptäck lilla mysiga Mariehamn. Hämta andan och känn stressen rinna av dig.

Veckorna innan jul och nyår händer mycket kul runtom på vår fina skärgårds ö, boka in en smakfull julbordsresa, besök en mysig julmarknad eller fira in det nya året med ett mäktigt fyrverkeri över staden.

På Åland firar vi också Lillajul, en omtyckt tradition som alltid firas lördagen innan första advent, som i år infaller den 30/11. Den är ungefär som julafton fast i mycket mindre utsträckning. Vi dekorerar lillajulsgranen som är en meter hög och ger små julgåvor till barnen. Samma dag ordnas också den stor lillajulmarknaden på Jan Karlsgården i Sund, ett måste att besöka.

Evenemang på Åland i juletid

22-24/11 Jul i City, Mariehamn. Läs mer
25/11 Julmarknad på Henriks Skullan, Föglö. Läs mer
30/11 Lillajulmarknad på Jan Karlsgården, Sund. Läs mer
1/12 Lillajulmarknad på Thuregården, Jomala. Läs mer
2/12 Årets stora julkonsert, Alandica Kultur & Kongress. Läs mer
6/12 Julmarknad med kakbuffé på Frideborg, Jomala. Läs mer
6/12 Julmarknad på Torget, Mariehamn. Läs mer
8/12 Julstuga på Skeppargården Pellas, Lemland. Läs mer
14/12 Julmarknad på 4H-gården, Jomala. Läs mer
14-15/12 Julmarknad i Sjökvarteret, Mariehamn. Läs mer
15/12 Joe Labero - Unexpected Visit på Alandica Kultur & Kongress. Läs mer
Se flera evenemang, klicka här

Avkoppling på Hotell Arkipelag

Ladda batterierna och boka in en skön avkopplande resa till Mariehamn – bo på fyrstjärniga Hotell Arkipelag i hjärtat av staden. I resepaketet ingår en 3-rätters middag/julbord i hotellets restaurang Oliven.

Prisexempel 1078:-/person
Läs mer

Fira nyår på Park Alandia Hotell

Fira in det nya året på Park Alandia Hotell mitt i Mariehamn. Avnjut en härlig 5-rätters nyårssupé i hotellets restaurang och lyssna till levande musik av Spencer Strandh i baren inpå småtimmarna.

Prisexempel 1593:-/person
Läs mer

Fira nyår på Hotell Arkipelag

FULLBOKAT Fira in det nya året på fyrstjärniga Hotell Arkipelag i centrum av Mariehamn med havet som granne. Bo i bekväma dubbelrum med balkong och avnjut en 5-rätters nyårssupé i hotellets restaurang på kvällen.

Prisexempel 1824:-/person
Läs mer
Fira jul och nyår med oss på M/S Eckerö

Stort julbord

Njut av det stora julbordet i restaurang Bornholm mellan den 22/11-23/12 2019. Vi dukar upp skinka, köttbullar, revbensspjäll, lutfisk, sill och massor av andra läckerheter. Avsluta med något gott från dessertbordet.

Webbpris 330:-/person
Läs mer

Julshow med Perfekt Mix

Showgruppen Perfect Mix kommer tillbaka med sin populära julshow till M/S Eckerö! Fyra tisdagar i rad, fr.o.m. 26/11, får du njuta av de vackraste julsångerna, ryckas med i de fartfyllda numren och bara insupa den mysiga stämningen.

Läs mer

Festlig nyårsbuffé

Den 31 december dukar vi upp en stor och festlig nyårsbuffé med lyxig hummersallad, rökt hjortsteksrulle med färskost, laxmousse, gratinerad havskräfta, skaldjurswallenbergare, kalvfilé Oscar och mycket mer.

Pris 375:-/person
Läs mer

Dagskryssning till Åland

Unna dig en dagskryssning med god mat, mycket underhållning och havsutsikt. Åk bekvämt med anslutningsbuss och du är hemma igen till kvällen.

Buss + båt t/r från 70:-/person
Läs mer

Ät gott ombord på M/S Eckerö

Att skapa goda matupplevelser omfattar allt från val av råvaror till trivseln i våra restauranger. Det kan våra kockar och de gör sitt jobb med stor glädje och passion. Ombord på M/S Eckerö äter du gott oavsett vilken av våra restauranger du väljer. Välkommen med på en matglad resa!

Läs mer

Juliga erbjudanden i taxfreebutiken

Se våra juliga erbjudanden i taxfreebutiken. Julkalendrar, glögg, choklad och massor med dofter, accessoarer och kläder. Våra aktuella erbjudanden gäller 5/11 2018-6/1 2020.

Läs mer