Barnens Eckerö

Båtresa t/r Övernattning Frukost En aktivitet
Prisexempel 1690:-/2 vuxna + 2 barn u. 12 år
På Åland finns ljuvliga sandstränder, Jakt- och fiskemuseum där barnen kan gå på pärljakt, viltsafari, ett brandkårsmuseum, bryggor att meta ifrån, en stor familjepark ”Smart Park” med kreativa lösningar genom lek som passar såväl för ung som gammal och mycket mer. Det finns kort sagt massor att göra för barn och deras familjer så passa på att boka vårt bekväma familjepaket till Eckerö, Ålands solsida.

Smart Park
Smart Park är en familjepark med lekfullt lärande där leken och aktiviteterna alltid lär dig något nytt. I parken finns illusionsbana, gammeldags tivoli, hydrauliska grävmaskiner, elbilar, sandparadis, amfiteater, bondgård, vattenpark, elbåtar och mycket mer. På anläggningen finns också restaurang samt kafé. Läs mer om Smart Park här

Ålands jakt- och fiskemuseum
I Eckerö Käringsund ligger Ålands jakt- och fiskemuseum vackert beläget vid havet, med fiskeläget och de små sjöbodarna som granne. Museet beskriver ålänningarnas vardag förr – hur man som jägare och fiskare fick mat på bordet och försörjde sin familj. I utställningarna finns allt som rör jakt, fiske och skärgårdsliv såsom nät, tunnor, sumpar, båtar, ryor, motorer, sportfiskeutrustning, motorkälke, vettar, vapen, fällor och troféer.

ETT MUSEUM FÖR HELA FAMILJEN
Hur stor är en älg eller en fullvuxen säl? Hur ser skogens och havsbandets fåglar ut? På museet träffar barnen älgen Örjan Taggelin och sälhanen Sälle som ger svar på frågorna. I barnens verkstad kan du rita och måla. Utomhus kan du leta efter pärlor och göra ditt eget smycke. På barnens strömmingsmarknad kan du göra en tidsresa och handla strömming, svartbröd, äpplen och salt i tidsenlig klädsel! I museet finns två tipsrundor: Djurtipset för de yngre och Jägarexamen för de äldre barnen. Ålands Jakt och fiskemuseum är medlem i barnklubben Piratklubben och erbjuder barn några Pirataktiviteter.

Leklandet
Leklandet erbjuder aktiviteter för stora och små. Alla i åldrarna från 2 år till lekfull vuxen ska hitta något att göra hos dem.

Leklandet är uppbyggt av 17 uppblåsbara attraktioner, sumobrottning och spel. Leklandet är indelat i sektioner som passar olika åldersgrupper, från en sektion för de minsta till delar som passar vuxna och allt däremellan.

Käringsunds Viltsafari
Följ med på en oförglömlig guidad rundtur ut i den 32 hektar stora vilthägnen. Här får du se kronhjortar, dovhjortar, vildsvin och strutsar samt lamor.

Under turen görs uppehåll för att locka fram djuren och du får möjlighet att se dem på riktigt nära håll och kanske mata strutsarna eller känna på lamans mjuka päls. Vid fågelsjön kan du bekanta dig med bl.a. svanfamiljen som hållit till där i många år. Safarituren tar ca 45 minuter och startar vid Ålands jakt- och fiskemuseum i Käringsund på Eckerö.

I PRISET INGÅR:

Båtresa t/r, del i dubbelrum med extrabädd inkl. frukost, en aktivitet av följande; entré till Leklandet, entré till Ålands Jakt- & Fiskemuseum, entré till Smart Park, entré till Viltsafarin. Notera att prisexemplet är baserat på lägsta priset för 2019. Priserna kan vara lägre eller högre beroende på tillgång och efterfårgan.