Barnens Eckerö

Barnens Eckerö

Barnens Eckerö

I paketet ingår:

  • Båtresa t/r
  • Övernattning
  • Frukost

En av följande aktiviteter:

  • Leklandet, Viltsafari, Smart Park eller Ålands Jakt- och Fiskemuseum
Boka på telefon

På Åland finns ljuvliga sandstränder, Jakt- och fiskemuseum där barnen kan gå på pärljakt, viltsafari, ett brandkårsmuseum, bryggor att meta ifrån, en stor familjepark ”Smart Park” med kreativa lösningar genom lek som passar såväl för ung som gammal och mycket mer. Det finns kort sagt massor att göra för barn och deras familjer så passa på att boka vårt bekväma familjepaket till Eckerö, Ålands solsida.

Smart Park

Smart Park är en familjepark med lekfullt lärande där leken och aktiviteterna alltid lär dig något nytt. I parken finns illusionsbana, gammeldags tivoli, hydrauliska grävmaskiner, elbilar, sandparadis, amfiteater, bondgård, vattenflottar, elbåtar och mycket mer. På anläggningen finns också restaurang samt kafé. Läs mer om Smart Park här

Ålands jakt- och fiskemuseum

I Eckerö Käringsund ligger Ålands jakt- och fiskemuseum vackert beläget vid havet, med fiskeläget och de grå sjöbodarna som granne. Museet beskriver ålänningarnas vardag förr – hur man som jägare och fiskare fick mat på bordet och försörjde sin familj. I utställningarna finns allt som rör jakt, fiske och skärgårdsliv såsom nät, tunnor, sumpar, båtar, ryor, motorer, sportfiskeutrustning, motorkälke, vettar, vapen, fällor och troféer.

ETT MUSEUM FÖR HELA FAMILJEN
Hur stor är en älg eller en fullvuxen säl? Hur ser skogens och havsbandets fåglar ut? På museet träffar barnen älgen Örjan Taggelin och sälhanen Sälle som ger svar på frågorna. I barnens verkstad kan du rita och måla. Utomhus kan du leta efter pärlor och göra ditt eget smycke. På barnens strömmingsmarknad kan du göra en tidsresa och handla strömming, svartbröd, äpplen och salt i tidsenlig klädsel! I museet finns två tipsrundor: Djurptipset för de yngre och Jägarexamen för de äldre barnen. Ålands Jakt och fiskemuseum är medlem i barnklubben Piratklubben och erbjuder barn några Pirataktiviteter.

Leklandet

Leklandet erbjuder aktiviteter för stora och små. Alla i åldrarna från 2 år till lekfull vuxen ska hitta något att göra hos dem.

Leklandet är uppbyggt av 17 uppblåsbara attraktioner, sumobrottning och spel. Leklandet Leklandet är indelat i sektioner som passar olika åldersgrupper, från en sektion för de minsta till delar som passar vuxna och allt därimellan förstås.

Viltsafari

Följ med på en oförglömlig guidad rundtur ut i den 32 hektar stora vilthägnen. Här får du se kronhjortar, dovhjortar, vildsvin och strutsar samt lamor.

Under turen görs uppehåll för att locka fram djuren och du får möjlighet att se dem på riktigt nära håll och kanske ge en hjort en klapp eller två. Vid fågelsjön kan du bekanta dig med bl.a. svanfamiljen som hållit till där i många år. Safarituren tar ca 45 minuter och startar vid Ålands jakt- och fiskemuseum i Käringsund på Eckerö.

Smart Park

Smart Park är en familjepark med lekfullt lärande där leken och aktiviteterna alltid lär dig något nytt. I parken finns illusionsbana, gammeldags tivoli, hydrauliska grävmaskiner, elbilar, sandparadis, amfiteater, bondgård, vattenflottar, elbåtar och mycket mer. På anläggningen finns också restaurang samt kafé. Läs mer om Smart Park här

  • Eckerö Hotell
  • Havsbandet Pensionat
  • Käringsund Resort & Conference*

Bokningskod 5ECKERÖ

Boka tilläggsaktiviteter

Du kan också välja att boka till flera besök i samma paket, kontakta oss för prisuppgifter.

I priset ingår:

Person- och bilbiljett med Eckerö Linjen, en övernattning, frukost samt en av följande aktiviteter: Leklandet, Viltsafari, Smart Park eller Ålands Jakt- och Fiskemuseum.

FÖLJ MED FAMILJEPARKER TILL ÅLAND

Heidi Rovén Scheiderbauer driver sajten familjeparker.se, Sveriges främsta informationskälla om familjeparker.

På familjeparker.se finns allt du behöver veta om temaparker, djurparker, nöjesparker, sommarland osv. I somras besökte Heidi familjeparken Smart Park på Åland. Följ med på deras resa till Åland.

Se filmen här