• img julmarknad
  • img rockoff 2
  • web sjödagar-7-vå2015-tt
  • web-00b1f9bc-d524-48bf-8d08-e9c3c244bdfe

Evenemang

På Ålands ordnas en hel del evenemang under året. Hitta ditt favoritevenemang och boka boende och resa enkelt och bekvämt med oss.

Marknader, musikevent och många roliga evenemang – sommaren är visserligen de heta evenemangens tid på Åland, men det händer mycket roligt även andra årstider.

Tjärmarknaden i april är ett årligt vårtecken på Åland. Denna traditionella marknad hålls med öppna hus och skutor i det charmiga Sjökvarteret i Mariehamn. Det är en tid då invånare och besökare samlas för att välkomna våren och njuta av den maritima atmosfären. Här kan du uppleva lokalt hantverk, smaka på någon god åländsk delikatess och beundra skutorna som ligger förtöjda vid kajen.

Sommaren är högtiden då evenemangen byter av varandra med allt från festivaler till marknader och firanden. På tal om inte de sköna varma kvällarna när man kan sitta och njuta vid havet på någon uteservering, det är något att minnas på den kallare årstiden.

I september, när hösten sakta men säkert tar över och löven börjar skifta i en mångfald av vackra färger, inbjuds du att delta i Skördefesten på Åland. Detta är en tid för att hylla naturens generositet och skörda höstens godsaker. Under skördefesten kan du uppleva allt från kulinariska matupplevelser till musikframträdanden och traditionella marknadsaktiviteter.

När december nalkas och vintermånaderna gör sitt intåg, väntar julgatan och flera mysiga julmarknader runt om på Åland. Staden gnistrar av julljus och stämningen är magisk. På julmarknaderna kan du leta efter handgjorda julklappar, njuta av traditionella julspecialiteter och kanske till och med träffa självaste jultomten.

Här nedanför finner du en lista med några av de aktuella evenemang som arrangeras på Åland inom kort. Det är dessa som hjälper till att göra vår vackra ögrupp till en levande plats under alla årstider.

Kommande evenemang på Åland

18/11 Julgatsöppning i Mariehamn
17-22/11 Teater: En julsaga av Charles Dickens, Alandica Kultur och Kongress, Mariehamn
2/12 och 6/12 Julmarknad i City, Mariehamn
2/12 Lillajulsmarknad på Jan Karlsgården, Sund
9-10/12 Julmarknad i Sjökvarteret, Mariehamn
13/12 Julfest med Krista och Mark, Alandica Kultur och Kongress, Mariehamn

Evenemang du inte får missa 2024
20/4 Liveshow av Småstadsliv: Bröllopsresan, Alandica Kultur och Kongress, Mariehamn
25-26/5 Åland grönskar
19-27/7 Rockoff Festival, Mariehamn
24-27/7 Tall Ship Race, Mariehamn
20-22/9 Skördefesten på Åland

Se flera evenemang på visitaland.com

Boka boendepaket med båtresa

På några klick kan du se tillgänglighet och boka stuga, gästhem eller hotell runt om på hela Åland - i Mariehamn, på landsbygden och i den vackra yttre ålandska skärgården. Det finns alternativ för alla smaker och plånböcker.

Förutom boendet kan du enkelt och bekvämt boka din båtresa till och från Åland med oss vid samma tillfälle. Läs mer och boka här

img va cykel

Cykelpaket för alla åldrar

Med korta avstånd, få backar och närheten till havet är Åland som gjort för en cykelsemester! I vårt bekväma cykelpaket ingår…

Prisexempel 3 dagar 1980:– /person
Läs mer
Boka online img dresslikemarie marie

Lillsemester med styling

Samla tjejgänget och boka en styling i butiken i Mariehamn. Ni får en helt egen Dress Like Marie-stylist som hjälper er hitta…

Prisexempel 1346:– /person
Läs mer & boka
img agk nya2021 (3)

Golf på mästerskapsbanan på Ålands Golfklubb

Boka in nästa golfresa till Ålands Golfklubb! Med två 18-hålsbanor, Slottsbanan och Kungsbanan samt korthålsbanan Prinsessan är…

Erbjudande! Golfpaket 2 dagar 2888:– /person
Läs mer
img eckerogolf bana

Golfpaket på Eckerö Golf

Eckerö Golfs 18-hålsbana ligger bara fem kilometer från Eckerö Linjens hamn i Eckerö. Det är så nära att du hinner åka till Åland…

Prisexempel golf över dagen 714:– /person
Läs mer