M/S Eckerö trafikerar enligt ordinarie tidtabell och fr.o.m. den 18/6 startar vi upp vår anslutningsbusstrafik igen. För aktuell information gällande resande under pandemin,klicka här!
img fiske pingo

Fiskelycka vid havet

  • Båtresa t/r
  • Boende inkl. linne
  • Slutstädning
  • Båt med motor
  • 10 l bensin/båt
  • Fiskekort
Prisexempel fiskepaket 3 dagar  1.380:– /person
Ålands rika övärld är rena paradiset för gädda, havsöring och lax och därmed också för den inbitna fiskaren. I paketet ingår resa, boende inklusive slutstädning, båt med motor och fiskekort.

På Åland finns ett mångsidigt fiske som passar alla. Här kan du välja mellan mete med familjen i lugna vikar, traditionellt gäddfiske eller fartfyllt och utmanande trollingfiske efter öring och lax.

– Att fiska på Åland är ett äventyr. Här finns en fantastiskt vacker natur med ett unikt skärgårdsområde, säger Patrik Lehtonen som i sitt företag MaPa Fishing Team erbjuder fiskeguidning. Patrik är själv ute på sjön runt 200 dagar om året. Han berättar att många fiskegäster förundras över att man på Åland kan vara ute på sjön en hel dag utan att se en enda båt.

– Direkt när isen har gått på våren vill många fiskeintresserade komma till Åland. Naturen vaknar och det är en härlig känsla ute på vattnet den tiden. Allra först på våren, när isen har släppt ute i havsbandet, är det havsöringsfiske som gäller. Gädda och abborre kan man fiska från mitten av april tills isen lägger sig.
De flesta fisketurister som Patrik har med på sina guidningar vill först och främst fånga en så stor fisk som möjligt.

– Men samtidigt vet jag av erfarenhet att tålamodet att fiska vidare hålls uppe om man får någon mindre fisk nu och då, ler Patrik. Patrik och hans team erbjuder spinnfiske, trolling, flugfiske samt jiggfiske och jerkbaitfiske, som båda är en variant av spinnfiske.

Fiskepaket

Fiskepaket per person från SEK
Backebo stugor 1850
Björklidens stugby 1380
Björkviks stugor (typ B) 1182
Husfjärdens stugor 2240
Hästhagens stugor 1694
NorrÖ stugor 3500
Sands stugby (060803-04 & 06-08) 1572
Öra stugor (062205-06 & 09-10) 1478

I PRISET INGÅR:

Person- och bilbiljett t/r (1 bilbiljett/stuga) med Eckerö Linjen, övernattning i stuga 2 nätter inklusive linne och slutstädning, 2 båtar med motor, 10 l bensin/båt och lokalt fiskekort. Fiskepaket i stuga kan bokas alla veckodagar före vecka 25 och efter vecka 33. Depositionsavgift för båtar och motorer kan förekomma och betalas direkt till stugvärden på plats. Fiskepaket exempelpriset är beräknade enligt 4 personer/stuga så priset kan vara lägre eller högre beroende på antalet personer, tillgång och säsong. Expeditionsavgift om 120:– tillkommer vid telefonbokning.