Kulturresa till Mariehamn

Anslutningsbuss till Grisslehamn t/r Båtresa t/r Buss Eckerö-Mariehamn t/r Övernattning Frukost 3-rätters middag Entré till tre museum
Upplev ön och dess fantastiska kultur och historia. Under år 2015-2016 har Ålands museum grundrenoverats och öppnade igen sina dörrar på hösten 2016, Ålands Kulturhistoriska museum och Ålands Konstmuseum huserar nu under samma tak. Ålands Sjöfartsmuseum öppnade också upp sina dörrar pånytt för några år sedan med en modern touch.

I den totalt förnyade basutställningen på Kulturhistoriska kan du följa historien från den första säljägaren som steg iland på karga öar till dagens globala och mångkulturella samhälle. Se föremål från forntiden, medeltiden, stormaktstiden, 1800-talet och 1900-talet. Passa också på att ta en vända i museibutiken med produkter med tydlig koppling till museets samlingar och utställningar.

På Konstmuseet presenteras den åländska konsten ur ett brett perspektiv, från målningar och skulpturer till installationer. Därtill visar museet specialutställningar som kontinuerligt erbjuder besökarna nya konstintryck och influenser.

Samma resa gjorde Ålands Sjöfartsmuseum för några år sedan då deras lokaler totalrenoverades och istället öppnade ett modernt museum för alla åldrar. Sjöfartsmuseets utställningar är mer än bara montrar med föremål. Det finns gott om interaktiva stationer och möjlighet att fördjupa sig i olika aspekter av sjöfart, historia och kultur. Genom utställningarna kan du förflytta dig till andra tider och andra rum som t.ex. till stormasten på ett krängande segelfartyg, baren på en färja eller bryggan på ett ångbåtsfartyg. Du kan också prova på att lasta rätt eller bara låta dig fascineras av alla exotiska och märkliga souvenirer sjömän genom tiderna har samlat på sig och tagit med sig hem till Åland. Något av det mest udda är en 1700-tals piratflagga från Medelhavet.

Läs mer om Åland museer på museum.ax

I PRISET INGÅR:

Anslutningsbuss t/r, båtresa Grisslehamn– Eckerö t/r, buss Eckerö–Mariehamn t/r, del i dubbelrum inkl. frukost på hotell Pommern, en 3-rätters middag i hotellets restaurang ”Kvarter5” samt entré till Ålands Kulturhistoriska museum, Ålands Konstmuseum och Ålands Sjöfartsmuseum på valfri dag. Om du inte vill åka buss kan du ta med egen bil för samma pris.