Inga trafikstörningar. Sjömansunionens strejkvarsel påverkar inte M/S Eckerö och trafiken mellan Grisslehamn och EckeröLäs mer

Middagspaket på Pub Stallhagen

Båtresa t/r Övernattning Frukost 2-rätter middag
Prisexempel  1045:-  /person
Stallhagens egen restaurang, Pub Stallhagen finns i samma byggnad som Stallhagens bryggeriet. Här serveras alltid god och hemlagad mat gjord på lokala råvaror efter säsong. Menyn varierar flera gånger per dagen beroende på vilka råvaror som finns att tillgå i närområdet just för dagen. Testa också de olika ölsorterna som bryggs i huset.

Pub Stallhagen samarbetar med ca 80 producenter runt om på Åland och lyfter gärna fram alla guldkornen. Att samarbeta med de lokala producenterna är för dem ett självklart val då de älskar att framhäva den riktiga smaken av Åland. Stallhagens kockar tycker att det alltid är lika intressant att se vad fiskhandlaren fått, vilka styckningdelar som är aktuella just nu och vilka grönsaker de får tag på.

På Stallhagen kan du också få tips på hur du bäst kombinerar mat med de olika ölsorterna som bryggs i huset och hitta överrraskande smakupplevelser. I pubens ölkranar finns många olika sorter beroende på vilken ölproduktion som är aktuell just då i bryggeriet. Puben rymmer 60 gäster och till sommaren öppnas även terrassen med den härliga utsikt över den lilla sjön nedanför.

Kort om Stallhagen – Mikrobryggeriet Stallhagen grundades år 2004 av en grupp ölvänner och har i dag 2 700 aktieägare. Stallhagen är i dag Ålands äldsta och största bryggeri med en produktionsanläggning i Grelsby, 18 km från Mariehamn. Bryggeriets grundidé var att tillverka goda hantverksöl främst för den åländska marknaden. Med sina välsmakande produkter har företaget dock snabbt vunnit otaliga vänner utanför Åland. Numera säljs Stallhagens öl både i Finland och Sverige och exporteras bl.a. till Belgien och Japan.
stallhagen.com

Bo på Pensionat Stalldalen
I hjärtat av Åland, med utsikt över den blänkande Säckviken, finns Stalldalen – en vacker 1930-talsbyggnad som har fått nytt liv som pensionat och plats för vila. En rogivande miljö för en avkopplande semester.

På Pensionat Stalldalen har de byggt en miljö med inspiration från 1930-talets avskalade formspråk och rejäla råmaterial. Här samsas råa järnytor och sträv puts med mjuka lammskinn och gamla trasmattor. I husets tidigare storkök huserar idag bagarmästaren Johanna Strand med sitt bageri Johannas Hembakta. Ur Johannas stenugn smyger sig doften av nygräddat surdegsbröd, gammaldags småkakor och frasiga kardemummabullar. Allt som Johanna bakar serveras i kafé Joels Källare, där du även hittar pensionatets frukostservering.
stalldalen.com

I PRISET INGÅR:

Person- och bilbiljett med Eckerö Linjen t/r, en övernattning på Pensionat Stalldalen inkl. frukost, 2-rätters middag på Pub Stallhagen. Notera att prisexemplet är baserat på lägsta priset för 2019. Priserna kan vara lägre eller högre beroende på tillgång och efterfårgan.