Skördefesten på Åland

Skördefesten på Åland är höstens höjdpunkt. Under tre härliga septemberdagar kan du njuta av den åländska landsbygden mitt i den rikaste skördetiden. Bekanta dig med livet på landet, handla lokalt och ät fantastiskt god mat gjord på råvoror från gårdarna. Skördefesten ordnas den 20-22/9.

Eckerö Linjen är stolt huvudsponsor till Skördefesten på Åland, ett evenemang som erbjuder en unik möjlighet att uppleva den åländska landsbygden under tre färgsprakande höstdagar. Handla nyskördade grönsaker, färskt lamm- och nötkött, matvaror omsorgsfullt tillagade av närproducerade delikatesser och mängder av vackert hantverk.

Några goda skäl varför du ska besöka Skördefesten.

1. Solmoget, nyplockat, underbart
Lokala produkter har mognat färdigt när de skördas, och har därför en mer fyllig smak och är mer hälsosamma. Och vad är väl godare än ett solvarmt äpple eller morötter nytagna från landet.

2. Umgås
Skördefesten är ett socialt evenemang – här bland marknadsbord och halmbalar träffar du både gamla och nya vänner. Allt medan du letar upp dina absoluta favoritprodukter ur det härliga utbudet av lokalproducerat!

3. Prova någonting nytt
Har du ätit Lammsnäckor eller Mörtbullar någon gång? Eller ridit på en rodeotjur? Om inte så är det hög tid.

4. Levande traditioner
Skördefesten värnar om och lyfter fram lokala traditioner, det vi erbjuder är unikt! Det är äkta, lokalt och traditionellt – i råvaror och produktionsmetoder.

Läs mer om Skördefesten och alla öppna gårdar här

I PRISET INGÅR:

Boka resa och boende genom att klicka på länken uppe till höger.

Ät gott ombord på M/S Eckerö

Att skapa goda matupplevelser omfattar allt från val av råvaror till trivseln i våra restauranger. Det kan våra kockar och de gör sitt jobb med stor glädje och passion. Ombord på M/S Eckerö äter du gott oavsett vilken av våra restauranger du väljer. Välkommen med på en matglad resa!

Läs mer
Boka online

Hur vill du bo på semestern?

Stanna lite längre! På Åland finns många bra hotell och gästhem både på landbygden och i Mariehamn och inte minst ett brett utbud av stugor för olika smaker och plånböcker.

Prisexempel stugvecka 3360:-/4 personer
Läs mer

Bilkampanj! Res alla + bilen för 150:-

Ta med bilen och passa på att utforska de små härliga vägarna med röd granit runtom på Åland! Med vår bilkampanj betalar du bara 150:– per enkel väg för bilen och alla som åker med. Gäller vid webbokning 19/8 2019-6/1 2020.

Bil-deal! Alla + bilen endast 150:-/enkel resa
Läs mer