M/S Eckerö ställer in alla turer mellan 16 mars och 14 april. För aktuell trafikinformation och information angående Coronavirus.Läs mer här!
Romhelg på M/S Eckerö

Romhelg på M/S Eckerö

Välkommen på romhelg ombord på M/S Eckerö den 16-18/4. Träffa romkännare och utställare, prova på flera olika sorter och upplev nya smaker. I taxfreebutiken kommer det att finnas ett utökat romsortiment, så välkommen med på en spännande kryssning!

Rom är en ädel dryck med lång historia. Ursprunget härstammar från kanarieöarna då Christoffer Columbus hämtade med sig sockerrörsplantor till ön Hispaniola i Västindien år 1493. Den karibiska övärlden visade sig vara idealisk för odling av sockerrör och det var början till något stort. Sockerframställningen gav en stor mängd melass och snart kom man fram till att om man blandade denna med vatten och lät den stå i solen började den fermenteras. Detta ledde till att man började destillera restprodukten på 1650-talet och drycken fick höga alkoholhalter. Rommen spred sig sedan med handelsfartyg och blev en populär dryck världen över.

Ombord på M/S Eckerö kan du under vår romhelg, 16-18/4, träffa leverantörer och provsmaka olika romsorter i taxfreebutiken på 10.00-, 13.30-, 15.00- och 18.30-avgången.

MASTER CLASSES

Romskola för nybörjare
Lars Renbjer från Renbjer & Magnusson guidar dig genom de olika stiltyper som utgör den lagrade rommens värld. Prova fransk, spansk samt brittisk rom. Kl. 10.15 och 15.15.
• JM Rhum VSOP 43 %, Martinique
• Ron Escudero Reserva 40 %, Kuba
• Doorly’s XO Rum 43 %, Barbados
• Gunroom Navy Rum 65 %, Barbados, Trinidad, Jamaica och Guyana

Pris: 149:–

Exklusiv provning
För dig som vill uppleva någonting riktigt unikt erbjuder Daniel di Zazzo från Herida Brands dig möjligheten att gå på en exklusiv provning. Daniel berättar historierna bakom de mytom-spunna rommerna och du får bland annat chansen att prova såväl en 36-årig som en 30-årig rom. Missa inte! Kl. 12.45 och 17.45.
• Don Pancho Origenes 30 år 40 %, Panama
• Tres Hombres Ed. 35 Captain’s Choice. Dominican Rep. 25 YO Brandy Barrel 63,9 %, Dominikanska Republiken
• Arehucas Capitan Kidd 40 %, Kanarieöarna

Pris: 199:–

Provningarna tar ca en timme och bokas per telefon 0175-25 800. Begränsat antal platser!

Observera att vissa sorter endast finns i begränsat antal ombord och kan därför ta slut under helgens gång.

img perfume malle

Taxfree

Dofter, smycken, väskor, drycker och massor med godis hittar du i vår taxfreebutik. Missa inte våra specialerbjudanden på utvalda…

Läs mer
img Ms-Eckero solnedgang vinter

Dagskryssning till Åland

Unna dig en dagskryssning med god mat, mycket underhållning och havsutsikt. Åk bekvämt med anslutningsbuss och du är hemma igen…

Buss + båt t/r från 80:– /person
Läs mer
img mseckero carte

Ät gott ombord på M/S Eckerö

Att skapa goda matupplevelser omfattar allt från val av råvaror till trivseln i våra restauranger. Det kan våra kockar och de gör…

Ät gott på m/s eckerö