Klassificeringsregler stugor

Semesterstugor

Klassificeringen indelas i stjärnklass från en (*) till fem (*****) stjärnor. Klassificeringen är riktgivande och beaktar inte exempelvis stugans läge eller omgivning. Stugan prissätts inte enbart utgående från stjärnklassen. Klassificeringsnormerna för semesterstugor på Åland är fastställda av Visit Åland. Mera info finns på vår hemsida.

***** Total bostadsyta i stugan: minst 10 m²/bädd och 4m²/extrabädd. Allrum och fullständigt utrustad köksavdelning (med diskmaskin). Minst ett sovrum med högst två bäddar. Bädd: 80×200 cm med resårmadrass och bäddmadrass av god kvalitet samt tillgång till lakan och handdukar. Egen bastu. Dusch och toalett inomhus. Elvärme, fullständig elbelysning och öppen spis/braskamin. Tvättmaskin, tv, radio, dammsugare och strykjärn. Egen båt om avstånd till stranden är under 2 km.

**** Total bostadsyta i stugan: minst 8 m²/bädd och 3m²/extrabädd. Allrum och fullständigt utrustad köksavdelning. Minst ett sovrum med högst två bäddar. Bädd: 80×200 cm med minst 13 cm madrass och bäddmadrass. Tillgång till lakan och handdukar. Dusch och toalett inomhus. Tillgång till bastu. Elvärme, fullständig elbelysning, tv, radio och dammsugare. Tillgång till båt om avstånd till stranden är under 2 km.

*** Total bostadsyta i stugan: minst 8 m²/bädd och 3 m²/extrabädd. Allrum och fullständigt utrustad köksavdelning. Minst ett sovrum.
Bädd: 80×200 cm med minst 10 cm madrass och bäddmadrass. Tillgång till lakan och handdukar. Tvättutrymme och toalett inomhus samt tillgång till dusch och bastu. Elvärme, fullständig elbelysning. Dammsugare, tillgång till båt om avstånd till stranden är under 2 km.

** Total bostadsyta i stugan: minst 5 m²/bädd och 2 m²/extrabädd. Allrum, sovalkov, köksavdelning med kokmöjlighet och kylskåp.
Bädd: 70×190 cm med minst 10 cm madrass och bäddmadrass. Tvättutrymme med tvättställ och kallt vatten (egen bastu kan jäm­ställas). Eget fristående WC/TC/kem. toalett. Uppvärmningsmöjlighet, gas- eller elbelysningsinstallation. Tillgång till båt om avstånd till stranden är under 2 km.

* Total bostadsyta i stugan: minst 5 m²/bädd och 2 m²/extrabädd. Rum med bäddar, kokmöjlighet och kylskåp. Bädd: 70×190 cm med minst 10 cm madrass och bäddmadrass. Tvättställ, tillgång till vatten, delad wc/TC/kem. toalett. Uppvärmningsmöjligheter. Belysning med gas eller oljelampor. Tillgång till båt om avstånd till stranden är under 2 km.