img_alandsmuseum_940

Kulturens Åland – 3 museer i samma paket

Upplev Mariehamn och dess fantastiska kultur och historia. Under år 2015-2016 har Ålands museum grundrenoverats och öppnade igen sina dörrar i september 2016 där Ålands Kulturhistoriska museum och Ålands Konstmuseum nu huserar under samma tak. I den totalt förnyade basutställningen på Kulturhistoriska kan du nu följa historien från den första säljägaren som steg iland på karga öar till dagens globala och mångkulturella samhälle. Läs mer om Kulturhistoriska Museet här!

På Konstmuseet presenteras den åländska konsten ur ett brett perspektiv, från målningar och skulpturer till installationer. Därtill visar museet specialutställningar som kontinuerligt erbjuder besökarna nya konstintryck och influenser. Läs mer om Konstmuséet här!

Samma resa gjorde Ålands Sjöfartsmuseum för några år sedan då deras lokaler totalrenoverades och istället öppnade ett modernt museum för alla åldrar. Sjöfartsmuseets utställningar är mer än bara montrar med föremål. Det finns också gott om interaktiva stationer och möjlighet att fördjupa sig i olika aspekter av sjöfart, historia och kultur. Genom utställningarna kan du förflytta dig till andra tider och andra rum som t.ex. till stormasten på ett krängande segelfartyg, baren på en färja eller bryggan på ett ångbåtsfartyg. Du kan också prova på att lasta rätt eller bara låta dig fascineras av alla exotiska och märkliga souvenirer sjömän genom tiderna har samlat på sig och tagit med sig hem till Åland. Något av det mest udda är en 1700-tals piratflagga från Medelhavet. Läs mer om sjöfartsmuseet här!

Pris från 1003:-/person

Boende på Pommern 2017
Prisexempel per person frånLågsäsongHögsäsong
Dubbelrum1003:-1295:-

Obs! Kulturhistoriska och Konstmuseet är stängt på måndagar.

I priset ingår buss Stockholm (Cityterminalen)/Uppsala–Grisslehamn t/r, båtresa Grisslehamn– Eckerö t/r, buss Eckerö hamn (Berghamn)–Mariehamn t/r, del i dubbelrum inkl. frukost, en 3-rätters skärgårdsmiddag i hotellets restaurang ”Kvarter5” samt entré till Ålands Kulturhistoriska museum, Ålands Konstmuseum och Ålands Sjöfartsmuseum på valfri dag. Om du inte vill åka buss kan du ta med egen bil för samma pris. 

Bokningskod: 5KULT.

Läs mer om hotell Pommern här. (Observera att detta paket endast kan bokas per telefon).

Här kan du se ett videoklipp från Ålandstidningens webb-tv!

Boka på telefon 0175-258 00.