• img viltbord
  • print eckerolinjen mat 029
  • print eckerolinjen mat 037
  • print eckerolinjen mat 043
  • img buffen victoria
  • img ms eckero hav

Viltbordet är äntligen tillbaka – njut av höstens läckerheter på Eckerö Linjen

När höstkylan börjar krypa in, jaktsäsongen är inledd och skogen bjuder på sina godaste skatter är det äntligen dags för Eckerö Linjens uppskattade viltbord att åter serveras ombord. Njut av läckerheter som ölmarinerad vildsvinskarré, vildand i jägmästarsås, stekt inlagd strömming och mustiga höstgrytor till den fantastiska utsikten över Ålands hav.

– Vår målsättning är att det ska smaka hemlagat och därför görs även de flesta av våra rätter från grunden ombord, helt i enlighet med vår matfilosofi, berättar Joakim Nordberg, köksmästare på Eckerö Linjen.

Med en tradition som sträckt sig över två decennier är viltbordet en efterlängtad höjdpunkt varje år. Köksmästare Tomas Berlin och Joakim Nordberg har noggrant valt ut och skapat en variation av rätter som representerar hösten, havet och skogens skatter.

– Vi har serverat viltbordet i över tjugo år och det har sedan start varit väldigt populärt, så det är lika roligt varje år då det kör i gång, säger Tomas Berlin, köksmästare på Eckerö Linjen.

Närproducerade råvaror och lokala producenter

Närheten till naturen och det goda samarbetet med lokala producenter är en självklarhet för Eckerö Linjen, och något som genomsyrar varje rätt som serveras på viltbordet. Med mat som lagas från grunden med närproducerade råvaror är det enkelt att förstå varför viltbordet är en storfavorit hos många gäster som återkommer varje år.

Förmånligt webbpris

Viltbordet serveras mellan den 29 september och 16 november på 13.30, 15.00 och 18.30-avgången varje dag. På lördagar serveras det även på 10.00-avgången. När du bokar online får du njuta av buffén för endast 385 kr (ordinarie pris 415 kr).

Planerar du en resa med ett sällskap där någon äter vegetariskt? Förutom havets och jaktsäsongens läckerheter finns även alternativ för den som vill njuta av höstens smaker utan att äta kött – exempelvis Västerbottensostgratinerade rotsaker, vegansk höstgryta med svamp och rödbetsbiffar. Samtliga rätter som serveras på viltbordet kan du se på hemsidan.

Kombinera viltbordet med ett besök på Åland

När du njutit av det fantastiska viltbordet finns självklart mycket mer att upptäcka ombord. Du kan till exempel fynda i den prisvärda taxfree-butiken, ta med barnen till det äventyrsfyllda lekrummet Skepp o´skoj eller låta dig underhållas av livemusiken och våra engagerade kryssningsvärdar på Klubb Kuling. Inte minst är det populärt att kombinera sin resa med Eckerö Linjen och viltbordsbuffén med ett besök på Åland.

– När du bokar Eckerö Linjen kan du själv pussla ihop din resa. Du kan boka allt ifrån buffén ombord till boende på Åland direkt här på hemsidan. Vi har både färdiga paketresor och roliga tips på allt du kan upptäcka på ön, berättar Tove Lolax, digital kommunikatör på Eckerö Linjen.

Res till viltbordet med anslutningsbuss

Det enklaste sättet att ta dig till båten och viltbordet är via Eckerö Linjens egna anslutningsbussar. Bussarna avgår från 30 olika orter och tar dig smidigt från din hemort till båten och tillbaka igen vid resans slut. Boka din resa med kryssning, anslutningsbuss och viltbordsbuffé extra billigt här på webben.

BOKA