Härligt spel på Slottsbanan 2.0 på Ålands GK

Philip Spogard, den kände banarkitekten, ligger bakom ombyggnationen av nya Slottsbanan 2.0 som spås bli en av de 25 bästa i Europa.

Prisexempel 2 dagar 2367:–
/person

I PAKETET INGÅR:

  • Person- och bilbiljett t/r
  • Del i dubbelrum på gästhem en natt
  • Frukost
  • 2 x Greenfee (en på Slottsbanan och en på Kungsbanan)

Boka in sommarens golfresa redan nu! Med två 18-hålsbanor, Slottsbanan och Kungsbanan samt korthålsbanan Prinsessan är Ålands GK det optimala golfbanan för alla.

I två år byggder Ålands Golfklubb om sin havsnära 18-hålsbana Slottsbanan och sommaren 2020 öppnade den totalrenoverade banan.

Vattnet spelar en större roll
Klubben anlitade danske banarkitekten Philip Spogárd som tog fram en ny masterplan för banan.
– Spogárd konstaterade att de borde utnyttja havsviken Slottsundet som banan löper längs på ett bättre sätt. Han planerade banan så att vattnet får en mycket större del i spelet än tidigare, säger Åsa Nordström vid Ålands Golfklubb.
Som exempel nämner Nordström nya hål 9 och 10 som ligger precis invid Slottsundet. Där kan man – om man vågar – slå över vattnet för att på så vis korta ner avståndet till flaggan.
– En annan stor skillnad är att man numera ser havet från alla 18 hål. Det finns också många ställen på banan där man har en helt fantastisk utsikt över medeltida Kastelholms slott på andra sidan viken. Vi drar verkligen nytta av vår unika miljö till 110 procent efter ombyggnaden, säger Åsa Nordström, tidigare klubbdirektör på ÅGK.

Taktiken blir viktigare
Bara ett av de 18 nya hålen på Castle Course ligger på mark där det inte funnits golfbana tidigare. De övriga hålen har planerats där den gamla banan fanns, men ändå är förändringen enorm.
– I vissa fall har två gamla hål slagits ihop och blivit ett nytt längre hål, och i vissa fall har ett gammalt långt hål blivit två kortare hål. Nya utslagsplatser och mer ondulerade greener har byggts och möjligheterna att taktikera har blivit större. Det går att spela samma hål på flera olika sätt beroende på hur duktig du är som golfare, säger Nordström.

Rabatterat pris på tre rundor

Gå tre rundor på Ålands Golfklubb till rabatterat pris.

Prisexempel golfpaket tre rundor på två dagar Ålands Golfklubb 3718:–/person
I paketet ingår: Person- och bilbiljett t/r med Eckerö Linjen, del i dubbelrum på gästhem två natt inklusive frukost, 3 greenfee med bokade starttider på Ålands Golfklubb. Priset kan variera beroende på resans, golfens och boendets prisperiod och öppettider.

Baninformation

Två 18-hålsbanor, nyrenoverade Slottsbanan, Kungsbanan samt korthålsbanan Prinsessan med 6 hål. Läs mer på Ålands Golfklubbs facebook-sida eller Ålands Golfklubbs hemsida, agk.ax

Här kan du också läsa ett intressant reportage om Ålands Golfklubb, skrivet av The Bobmen.

Handicapregler:
• Ett aktivt medlemskap (golf-ID) i en golfklubb är nödvändigt för att spela på Slottsbanan och Kungsbanan. Vid slutlig bokning ska namn och golf-ID för samtliga besökare uppges.
• För att spela på klubbens korthålsbana Prinsessan måste en spelare i bollen ha hcp 36. Vid bokning av spel på Prinsessan ska golf-ID anges för de spelare som har ett aktivt medlemskap i en golfklubb.
• Alla gästspelare med grönt kort är välkomna alla dagar i veckan för spel på Slottsbanan och Kungsbanan. Minst en spelare i bollen måste ha 36 eller lägre i hcp och bollens totala hcp får vara högst 140.
Se också regler för gästspel här


Bansamlaren – golfa på både Eckerö Golf och Ålands Golfklubb

Kombinera det bästa av Golf-Åland och spela en runda på alla tre banor. Boka vårt kompletta paket med boende två nätter inklusive frukost samt tre greenfee med förbokade starttider. Läs mer om Eckerö Golf

Prisexempel golfpaket Eckerö Golf och Ålands Golfklubb 3371:–/person
I paketet ingår: Person- och bilbiljett t/r med Eckerö Linjen, del i dubbelrum på gästhem två nätter inklusive frukost, tre greenfee med bokade starttider (Slottsbanan, Kungsbanan och Eckerö Golf). Priset kan variera beroende på resans, golfens och boendets prisperiod och öppettider. Prisexemplet är beräknat med boende på Kastelholms gästhem.

img alandevent triathlon

Sportiga resor till Åland

Kom till Åland och utmana dina gränser, delta i loppen och tävlingarna med den mest fantastiska utsikten. Vad sägs om…

Prisexempel stugweekend 1530:– /4 personers stuga
Läs mer
Boka online img fiske (6)

Nappa på vårt fiskepaket

Ålands rika övärld är rena paradiset för gädda, havsöring och lax och därmed också för den inbitna fiskaren. I paketet ingår…

Prisexempel 1788:– /person
Läs mer & boka
Boka online img pippi pa bentes

Se Pippi Långstump på Bentes Sommarteater

Boka in sommarens höjdpunkt och se Pippi på Bentes sommarteater 9-24/7 i Eckerö. Träffa Pippi och hennes vänner Tommy och Annika,…

Prisexempel 2543:– /2 vuxna + 2 barn u. 12 år
Läs mer & boka
img eckerogolf bana

Golfpaket på Eckerö Golf

Eckerö Golfs 18-hålsbana ligger bara fem kilometer från Eckerö Linjens hamn i Eckerö. Det är så nära att du hinner åka till Åland…

Prisexempel 1 dag 588:– /person
Läs mer