Hem Resepaket Golf på mästerskapsbanan på Ålands Golfklubb

Golf på mästerskapsbanan på Ålands Golfklubb

Philip Spogard, den kände banarkitekten, ligger bakom ombyggnationen av nya Slottsbanan 2.0 som spås bli en av de 25 bästa i Europa.

Golfpaket 2 dagar 3066:–
/person

I PRISET INGÅR:

  • Person- och bilbiljett t/r med Eckerö Linjen
  • 2 x Greenfee med bokade starttider (en på Slottsbanan och en på Kungsbanan)
  • del i dubbelrum vid Kastelholms gästhem

Prisexemplet kan variera beroende på resans och boendets prisperioder.

Boka in nästa golfresa till Ålands Golfklubb! Med två 18-hålsbanor, Slottsbanan och Kungsbanan samt korthålsbanan Prinsessan är Ålands GK det optimala golfbanan för alla.

I två år byggde Ålands Golfklubb om sin havsnära 18-hålsbana Slottsbanan och sommaren 2020 öppnade den totalrenoverade banan. Banan är också vald till en av spelbanorna för en deltävling av Ladies European Tour som spelas under hösten 2022, banan blir således en mästerskapsbana.

Klubben anlitade danske banarkitekten Philip Spogárd som tog fram en ny masterplan för banan.
– Spogárd konstaterade att de borde utnyttja havsviken Slottsundet som banan löper längs på ett bättre sätt. Han planerade banan så att vattnet får en mycket större del i spelet än tidigare, säger Åsa Nordström vid Ålands Golfklubb.
Som exempel nämner Nordström nya hål 9 och 10 som ligger precis invid Slottsundet. Där kan man – om man vågar – slå över vattnet för att på så vis korta ner avståndet till flaggan.
– En annan stor skillnad är att man numera ser havet från alla 18 hål. Det finns också många ställen på banan där man har en helt fantastisk utsikt över medeltida Kastelholms slott på andra sidan viken. Vi drar verkligen nytta av vår unika miljö till 110 procent efter ombyggnaden, säger Åsa Nordström, tidigare klubbdirektör på ÅGK.

Här kan du läsa tidningen Svensk Golfs artikel om Ålands Golfklubb

Taktiken blir viktigare
Bara ett av de 18 nya hålen på Castle Course ligger på mark där det inte funnits golfbana tidigare. De övriga hålen har planerats där den gamla banan fanns, men ändå är förändringen enorm.
– I vissa fall har två gamla hål slagits ihop och blivit ett nytt längre hål, och i vissa fall har ett gammalt långt hål blivit två kortare hål. Nya utslagsplatser och mer ondulerade greener har byggts och möjligheterna att taktikera har blivit större. Det går att spela samma hål på flera olika sätt beroende på hur duktig du är som golfare, säger Nordström.

Baninformation ÅGK

Två 18-hålsbanor, nyrenoverade Slottsbanan, Kungsbanan samt korthålsbanan Prinsessan med 6 hål.

Slottsbanan är en parkbana och anses som en av Finlands bästa banor. Banan går längs med vattnet och är mycket vacker. På Slottsbanan spelar man med havet som närmaste granne och utsikt över Kastelholms slott. Slottsbanan stod värd för Ladies European Tour 2022.

Kungsbanan är en skogsbana som varvar öppna hål med mer tajtare hål och är en delvis kuperad bana. Banan är rolig att spela då den är väldigt varierande.

På området finns restaurang som serverar mat, smörgåsar, snacks och kalla drycker. I greenfee ingår fri vagn, banguide, tillgång till omklädningsrum med dusch och bastu. Tillgång till range och träningsområde med puttinggreener. Parkering och möjlighet att ladda elbil. Möjlighet att hyra klubbor och golfbil finns. Golfshop med ett brett utbud.

Läs mer på Ålands Golfklubbs facebook-sida eller Ålands Golfklubbs hemsida, agk.ax

Handicapregler:
• Ett aktivt medlemskap (golf-ID) i en golfklubb är nödvändigt för att spela på Slottsbanan och Kungsbanan. Vid slutlig bokning ska namn och golf-ID för samtliga besökare uppges.
• För att spela på klubbens korthålsbana Prinsessan måste en spelare i bollen ha hcp 36. Vid bokning av spel på Prinsessan ska golf-ID anges för de spelare som har ett aktivt medlemskap i en golfklubb.
• Alla gästspelare med grönt kort är välkomna alla dagar i veckan för spel på Slottsbanan och Kungsbanan. Minst en spelare i bollen måste ha 36 eller lägre i hcp och bollens totala hcp får vara högst 140. Se regler för gästspel här


Bansamlaren – golfa på både Eckerö Golf och Ålands Golfklubb

Kombinera det bästa av Golf-Åland och spela en runda på alla tre banor. Boka vårt kompletta paket med boende två nätter inklusive frukost samt tre greenfee med förbokade starttider. Läs mer om Eckerö Golf

Prisexempel golfpaket Eckerö Golf och Ålands Golfklubb 4242:–/person
I paketet ingår: Person- och bilbiljett t/r med Eckerö Linjen, del i dubbelrum på Kastelholms gästhem två nätter inklusive frukost, tre greenfee med bokade starttider (Slottsbanan, Kungsbanan och Eckerö Golf). Priset kan variera beroende på resans, golfens och boendets prisperiod och öppettider. Prisexemplet är beräknat med boende på Kastelholms gästhem i juni.


Förmånliga golfresor för grupper

Är ni 10 personer eller flera? Vi har förmånliga golfresor för hela ditt sällskap. Vi bokar in allt från resa, boende, målitder och greenfee med förbokade starttider. Läs mer här

img julmarknad

Evenemang

Marknader, konserter och många roliga evenemang – sommaren är visserligen de heta evenemangens tid på Åland, men det händer…

Läs mer
img eckerogolf bana

Golfpaket på Eckerö Golf

Eckerö Golfs 18-hålsbana ligger bara fem kilometer från Eckerö Linjens hamn i Eckerö. Det är så nära att du hinner åka till Åland…

Prisexempel golf över dagen 994:– /person
Läs mer
img va cykel

Cykelpaket för alla åldrar

Med korta avstånd, få backar och närheten till havet är Åland som gjort för en cykelsemester! I vårt bekväma cykelpaket ingår…

Prisexempel 3 dagar 1980:– /person
Läs mer
img alandevent triathlon

Sportiga resor till Åland

Kom till Åland och utmana dina gränser, delta i loppen och tävlingarna med den mest fantastiska utsikten. Vad sägs om…

Prisexempel stugweekend 2983:– /4 personers stuga
Läs mer