Trafikuppehåll 7/1–20/1 2022 p.g.a. dockning. M/S Eckerö trafikerar enligt ordinarie tidtabell igen fr.o.m. 21/1 2022.Läs mer
Som följd av rådande pandemiläge publicerar vi den 18/1 information om hur anslutningsbussarna kommer att trafikera. Våra anslutningsbussar är därför inte bokningsbara i dagsläget.Läs mer
img idrottsanlaggning wha

Hallar och idrottsplaner

Vi gör det bekvämt för dig! Vi bokar allt från båtresa, träningstider och boende till måltider enligt dina önskemål.

På Åland finns fina förutsättningar för de flesta sporter. Ett flertal planer uppfyller internationella krav och det finns oftast bra boendealternativ i närheten. För simträning finns två simanläggningar med träningsbanor.

Vi erbjuder 14 gräs- och 5 grusplaner och dessutom 2 konstgräsplaner. Gräsplanerna är vanligen spelbara från början av maj medan grusplanerna är spelbara redan i mars. Fotbollsplaner finns runt hela Åland och avstånden är korta. Inomhusfotboll spelas i fyra hallar; Eckerö Hallen, Valbohallen, Godbyhallen och Vikingahallen.

Åland har två ligalag; IFK Mariehamn i herrarnas Tipsliga och Åland United i damernas högsta serie som också blev finländska mästare 2009 och 2013.

Wiklöf Holding Arena (WHA)
Ålands landskapsarena, Wiklöf Holding Arena, har en fullstor konstgräsplan, gräsplan samt fullständig friidrottsarena med löparbanan. WHA ligger centralt i Mariehamn på gångavstånd till centrum, logi och matserveringar. Arenan uppfyller internationella krav med modern belysning och en läktare med 1650 sittplatser. På området finns sju omklädningsrum samt bastu, mediautrymme med modern teknik och restaurang/café med plats för 120 personer. Konstgräsplanen är belyst och kan delas in i två 7-mannaplaner med måtten 50 x 65 meter. Planen uppfyller krav på FIFA 2 Star. Friidrottsarenan har löparbanor och plats för kastgrenar, stav- och höjdhopp, tresteg och längd.

Vikingavallen konstgräsplan
Även i Jomala, cirka 7 km från Mariehamn, finns en konstgräsplan. Vikingavallen konstgräsplan är FIFA-godkänd med måtten 105 x 68 meter. Den belysta planen kan delas in i två mindre planer. Intill ligger idrottshallen Vikingahallen med omklädnings- och duschrum.

Eckerö Hallen – Ålands största allaktivitetshall
Eckerö hallen på Åland är hallen med sommarklimat året runt. Här finns en fullstor fotbollsplan 102×64 m med konstgräsmatta från Saltex, friidrottsbanor och golv för många andra bollsporter. Det korta avståndet till Eckerö Linjens hamn och bra boendealternativ gör Eckerö Hallen till ett mycket populärt alternativ för träningsläger. Konstgräsmattan ger bollen en naturlig studs och skaderisken är minimal. FIFA kontrollerar egenskaper och testkriterier för konstgräs. Konstgräsmattan är den samma som på Grimsta IP, Älvsjö IP och Strömvallen.

Ålands Idrottscenter, Godby Simhall
Simhallen ligger i Godby, mitt på Åland. Simhallen har tävlings- och träningsbassäng med 8 banor på 25 x 2,5 m. Vattendjupet är 1,2 – 1,8 m. Här finns läktare med drygt 350 sittplatser samt undervisningsbassäng och barnbassäng. I tävlings- och träningsbassängen finns möjlighet till videofilmning under vatten. Anläggningen erbjuder även en innehall för bl.a. fotboll och innebandy (33 x 45 m) samt konferensrum för 25 personer.

Mariebad
Mariebad ligger vid östra hamnen i Mariehamn. Här finns tävlings- och träningsbassäng med 8 banor på 25 x 2 m och Omega tidtagning. Vattendjupet är 1,2 – 2 m. Läktar- och åskådarplatserna rymmer 200 personer. I Mariebad finns separat terapi- och undervisningsbassäng samt rekreationsbassäng med 55 meters rutschbana. I badhusets andra våning erbjuds spabehandlingar i relaxavdelningen.

Vianor Curlingcenter
Vianor Curlingcenter ligger granne med Eckerö Hallen och är en totalanläggning för curling, träningsläger, tävlingar, event och middagar. Varför inte kombinera träningslägret med ett curlingpass? Här utlovas en annorlunda och rolig upplevelse.

Det finns två banor, vilket gör att upp till 16 personer kan spela samtidigt. Det går dock utmärkt att dela upp en större grupp i två eller tre mindre grupper och spela i omgångar. Hallen tillhandahåller all nödvändig utrustning som behövs för att spela curling, så som curlingskor, sop, hjälm och jackor.

Bollhalla
Bollhalla är en specialhall för racketsporter och gymnastik. Hallen ligger i Mariehamn, ca 4 km från centrum. Hallen har tre badmintonplaner och tre tennisplaner. Här finns även en fullt utrustad gymnastiksal, omklädningsrum, shopsammanträdesrum och kafé.

Ålands Idrottscenter (Godbyhallen)
Ålands Idrottscenter ligger i Godby, 30 km från Eckerö Linjens hamn i Eckerö. Boende finns intill hallen, så även simhall, grusplan och motionsslinga. Hallen mäter 33 x 45 m (totalt 1485 m²) och har en takhöjd på 17 m. Linjer, sarg och mål enligt internationella innebandyregler. Hallen har Rucofloor Pulastic golv och en läktare som rymmer 240 personer. Här finns 5 omklädningsrum, 2 bastur, gym, taktik/konferensrum och kafé.

Vikingahallen
Vikingahallen ligger i Jomala, ca 35 km från Eckerö Linjens hamn i Eckerö. Boende finns ca 6 km från hallen. Vikingahallen mäter 56 x 25 m med en löpkorridor på 72 m. Här finns omklädningsrum med bastu, en kraftsportsal samt kafé. Intill hallen finns en konstgräsplan med tredje generationens konstgräs, gräsplan samt en belyst motionsslinga.

Vikingagården (Sporthallen)
Nya Sporthallen i Jomala kommun ligger ett stenkast från Vikingahallen. Sporthallen är 42 x 22 meter. Det går att boka hela eller halva hallen. Sporthallen passar utmärkt för träningsläger, även för handboll och basket. Här finns möjlighet att utöva följande aktiviteter: pingis, badminton, fotboll, innebandy, volleyboll, basket och handboll samt övrig motionsträning.

Baltichallen
Hallen ligger i Mariehamn, ca 38 km från Eckerö Linjens hamn i Eckerö. Boende finns 2 km från hallen. Baltichallen mäter 43 x 42 m (totalt 1806 m²) och har Tarkett Sport Elit golvmatta. Här finns 2 parallella handbollsplaner. Vid större matcher kan man skapa en matcharena mitt i hallen med utdragbar läktare. Hallen har 6 omklädningsrum, mötesrum och kafé.

Baltichallen ligger intill nybyggda Baltic friidrottsarena och bredvid hallen finns en 1,86 kilometer lång naturskön, kuperad och barkbelagd motionsslinga samt ett flertal skogsstigar som är perfekta för pulshöjande löpträning. Motionsslingan är belyst med skidspår vintertid. Det finns även ett utegym, en miniarena, en fotbollsplan i direkt anslutning till hallen.

Islandia
Ishallen ligger centralt i Mariehamn, ca 35 km från Eckerö Linjens hamn i Eckerö. Boende finns 1 km från hallen och har is från augusti fram till april. Ishallen följer internationella mått. Läktare för 500 personer med 350 sittplatser. Här finns stora omklädningsrum, wc, dusch och kafé där du har möjlighet att samla laget för taktikgenomgång inför träning och match.