• img wha
  • img baltic-arena
  • img mariebad simbanor

Hallar och idrottsplaner

Vi gör det bekvämt för dig! Vi bokar allt från båtresa, träningstider och boende till måltider enligt dina önskemål.

På Åland finns fina förutsättningar för de flesta sporter. Ett flertal planer uppfyller internationella krav och det finns oftast bra boendealternativ i närheten. För simträning finns två simanläggningar med träningsbanor.

Vi erbjuder 14 gräs- och 5 grusplaner och dessutom 2 konstgräsplaner. Gräsplanerna är vanligen spelbara från början av maj medan grusplanerna är spelbara redan i mars. Fotbollsplaner finns runt hela Åland och avstånden är korta. Inomhusfotboll spelas i fyra hallar; Eckerö Hallen, Valbohallen, Godbyhallen och Vikingahallen.

Åland har två ligalag; IFK Mariehamn i herrarnas Tipsliga och Åland United i damernas högsta serie som också blev finländska mästare 2009 och 2013.

Wiklöf Holding Arena (WHA)
Ålands landskapsarena, Wiklöf Holding Arena, har en fullstor konstgräsplan, gräsplan samt fullständig friidrottsarena med löparbanan. WHA ligger centralt i Mariehamn på gångavstånd till centrum, logi och matserveringar. Arenan uppfyller internationella krav med modern belysning och en läktare med 1650 sittplatser. På området finns sju omklädningsrum samt bastu, mediautrymme med modern teknik och restaurang/café med plats för 120 personer. Konstgräsplanen är belyst och kan delas in i två 7-mannaplaner med måtten 50 x 65 meter. Planen uppfyller krav på FIFA 2 Star. Friidrottsarenan har löparbanor och plats för kastgrenar, stav- och höjdhopp, tresteg och längd.

Läs mer på mariehamn.ax

Eckerö Hallen – Ålands största allaktivitetshall
Eckerö hallen på Åland är hallen med sommarklimat året runt. Här finns en fullstor fotbollsplan 102×64 m med konstgräsmatta från Saltex, friidrottsbanor och golv för många andra bollsporter. Det korta avståndet till Eckerö Linjens hamn och bra boendealternativ gör Eckerö Hallen till ett mycket populärt alternativ för träningsläger. Konstgräsmattan ger bollen en naturlig studs och skaderisken är minimal. FIFA kontrollerar egenskaper och testkriterier för konstgräs. Konstgräsmattan är den samma som på Grimsta IP, Älvsjö IP och Strömvallen.

Läs mer på eckerohallen.fi

Ålands Idrottscenter, Godby Simhall
Simhallen ligger i Godby, mitt på Åland. Simhallen har tävlings- och träningsbassäng med 8 banor på 25 x 2,5 m. Vattendjupet är 1,2 – 1,8 m. Här finns läktare med drygt 350 sittplatser samt undervisningsbassäng och barnbassäng. I tävlings- och träningsbassängen finns möjlighet till videofilmning under vatten. Anläggningen erbjuder även en innehall för bl.a. fotboll och innebandy (33 x 45 m) samt konferensrum för 25 personer.

Läs mer på idrottscenter.com

Mariebad
Mariebad ligger vid östra hamnen i Mariehamn. Här finns tävlings- och träningsbassäng med 8 banor på 25 x 2 m och Omega tidtagning. Vattendjupet är 1,2 – 2 m. Läktar- och åskådarplatserna rymmer 200 personer. I Mariebad finns separat terapi- och undervisningsbassäng samt rekreationsbassäng med 55 meters rutschbana. I badhusets andra våning erbjuds spabehandlingar i relaxavdelningen.

Läs mer på mariehamn.ax

Ålands Curlingcenter
Ålands Curlingcenter ligger granne med Eckerö Hallen och är en totalanläggning för curling, träningsläger, tävlingar, event och middagar. Varför inte kombinera träningslägret med ett curlingpass? Här utlovas en annorlunda och rolig upplevelse.

Det finns två banor, vilket gör att upp till 16 personer kan spela samtidigt. Det går dock utmärkt att dela upp en större grupp i två eller tre mindre grupper och spela i omgångar. Hallen tillhandahåller all nödvändig utrustning som behövs för att spela curling, så som curlingskor, sop, hjälm och jackor.

Läs mer på curling.ax

Bollhalla
Bollhalla är en specialhall för racketsporter och gymnastik. Hallen ligger i Mariehamn, ca 4 km från centrum. Hallen har tre badmintonplaner och tre tennisplaner. Här finns även en fullt utrustad gymnastiksal, omklädningsrum, shopsammanträdesrum och kafé.

Läs mer på mariehamn.ax

Ålands Idrottscenter (Godbyhallen)
Ålands Idrottscenter ligger i Godby, 30 km från Eckerö Linjens hamn i Eckerö. Boende finns intill hallen, så även simhall, grusplan och motionsslinga. Hallen mäter 33 x 45 m (totalt 1485 m²) och har en takhöjd på 17 m. Linjer, sarg och mål enligt internationella innebandyregler. Hallen har Rucofloor Pulastic golv och en läktare som rymmer 240 personer. Här finns 5 omklädningsrum, 2 bastur, gym, taktik/konferensrum och kafé.

Läs mer på idrottscenter.com

Vikingahallen
Vikingahallen ligger i Jomala, ca 35 km från Eckerö Linjens hamn i Eckerö. Boende finns ca 6 km från hallen. Vikingahallen mäter 56 x 25 m med en löpkorridor på 72 m. Här finns omklädningsrum med bastu, en kraftsportsal samt kafé. Intill hallen finns en konstgräsplan med tredje generationens konstgräs, gräsplan samt en belyst motionsslinga.

Läs mer på jomala.ax

Vikingavallen konstgräsplan
I Jomala, cirka 7 km från Mariehamn, bredvid Vikingahallen finns en konstgräsplan. Vikingavallen konstgräsplan är FIFA-godkänd med måtten 105 x 68 meter. Den belysta planen kan delas in i två mindre planer. Tillgång till omklädnings- och duschrum i Vikingahallen.

Läs mer på jomala.ax

Vikingagården (Sporthallen)
Nya sporthallen i Jomala kommun ligger ett stenkast från Vikingahallen. Sporthallen är 42 x 22 meter. Det går att boka hela eller halva hallen. Sporthallen passar utmärkt för träningsläger, även för handboll och basket. Här finns möjlighet att utöva följande aktiviteter: pingis, badminton, fotboll, innebandy, volleyboll, basket och handboll samt övrig motionsträning.

Läs mer på jomala.ax

Baltichallen
Hallen ligger i Mariehamn, ca 38 km från Eckerö Linjens hamn i Eckerö, 2 km från centrum. Baltichallen mäter 43 x 42 m (totalt 1806 m²) och har Tarkett Sport Elit golvmatta. Här finns 2 parallella handbollsplaner. Vid större matcher kan man skapa en matcharena mitt i hallen med utdragbar läktare. Hallen har 6 omklädningsrum, mötesrum och kafé. Intill hallen ligger Baltic Friidrottsarena.

Läs mer på mariehamn.ax

Friidrott på Baltic Friidrottsarena
I natursköna Ytternäs i södra Mariehamn, ca 2 km från centrum har en ny arena växt fram, arenan beräknas vara klar i december 2021.

Arenan är en komplett friidrottsarena med åtta rundbanor, plats för samtliga hopp- och kastgrenar, tidtagartorn och en mindre läktare. I direkt anslutning till arenan finns en stor och lättillgänglig parkeringsplats samt god tillgång till kollektivtrafik. Arenan ligger i anslutning till Baltichallen där omklädnings- och duschmöjligheter finns.

Läs mer på mariehamn.ax

Islandia
Ishallen ligger centralt i Mariehamn, ca 35 km från Eckerö Linjens hamn i Eckerö. Boende finns 1 km från hallen och har is från augusti fram till april. Ishallen följer internationella mått. Läktare för 500 personer med 350 sittplatser. Här finns stora omklädningsrum, wc, dusch och kafé där du har möjlighet att samla laget för taktikgenomgång inför träning och match.

Läs mer på mariehamn.ax

TURNERING 2023 img fotboll

Fotboll

Med gott om fotbollsplaner och turneringar är Åland som gjort för fotboll! Vi erbjuder fotbollspaket med boende, resor och…

Prisexempel 791:– /person
Läs mer & boka
img VA padel webb (4)

Padel och tennis

Med Eckerö Linjens resepaket åker hela sällskapet till Åland med fullt fokus på träning och matcher – vi tar hand om allt kring…

Läs mer
img curling tjej

Curling

Åland Curlingcenter i Eckerö är en perfekt arena för såväl träning som tävling. Hallen är utrustad med banor av internationell…

Prisexempel 791:– /person
Läs mer
img baltic-friidrott

Friidrott

Träna friidrott på Åland! I Eckerö Hallen kan ni träna inomhus oavsett årstid och på Baltic Friidrottsarena erbjuds högklassig…

Prisexempel 791:– /person
Läs mer