M/S Eckerö ställer in all trafik till och med 15 juli. För aktuell information.Klicka här!
Smakbyn

Smakbyn

Smakbyn öppnade hösten 2012. Det var startskottet för Michael Björklunds projekt som han drömt om och planerat i flera år.

Från första början var idén att skapa en oas med god mat, dryck, hantverksmässig produktion av mat och dryck och framförallt trevlig samvaro. Sedan dess har Smakbyn utvecklats och under samma stora tak samsas nu Smakbyns Krog, Bod, Konferens och Bränneri.

Michale Björklund som driver Smakbyn är ett känns ansikte på de stora kockscenerna. Han har satsat på att lyfta fram den åländska maten, råvarorna och producenterna. I bakfickan har Michael titlar som Årets kock i både Sverige och Finland, en femteplats i kocktävlingen Bocuse d’Or och finländsk Matambassadör i Ny Nordisk Mat. För den stora publiken är Michael ett känt ansikte från flera populära tv-program och kokböcker.

Smakbyn ligger ett stenkast från Kastelholms medeltida slott på Åland vid stranden av det stora innanhavet Lumparn. Förutom det mäktiga slottet finns den åländska hembygdsgården Jan Karlsgården som granne på andra sidan vägen, samt det gamla fängelset Vita Björn. Namnet Smakbyn kopplar ihop allt det vi gör och skapar i vår stora familj säger Mikael Björklund. I Smakbyn kan man avnjuta en god måltid, en svalkande dryck eller få en inspirerande matupplevelse i form av en kurs, en rundvandring i vinkällaren eller i ett gott mathantverk i vår välförsedda Bod.