Stor påskbuffé
Under våren 2025 är det igen tid för årets påskfirande! Riset pyntas, påskäggen fylls med godis och vi samlas kring goda middagar med familjen. Vad är du sugen på till påsk?
Ombord på M/S Eckerö dukar vi upp en påskbuffé igen våren 2025 med traditionella rätter som ägg, lax, sill, lamm, goda efterrätter och påskgodis. Båtens gubbröra och gräddlax tröttnar man aldrig på, och alla goda sillar och strömming med kokt potatis - vad gott! På varma sidan väntar bland annat rökt lammstek och örtrimmad lammfilé. Njut av ett gott vin till detta och låt blicken vila ut över havet. Pricken över i är naturligvis den finska desserten memma med grädde och socker!
Barn har förmånen att avnjuta sina måltider till ett förmånligare pris. För att säkra en plats åt barn, oavsett ålder, krävs en förbokning i restaurangen. Måltider ombord kan enkelt bokas online till webbpris eller per telefon till ordinarie pris fram till dagen innan avfärd. Du kan även köpa din måltid ombord till ordinarie pris, förutsatt att det finns tillgänglighet i restaurangen. Notera vänligen att dryck till måltiden inte inkluderas i priset utan beställs och betalas på plats.
Är ni ett sällskap på 10 personer eller flera?
För grupper är det extra förmånligt i buffén. För prisinformation och bokning ring 0175-258 00/tryck 3 (Sverige) eller 018-28300 (Åland).
Extra mycket nöje under påsk
Under påsk är det extra kul med mycket sång, musik och härlig stämning! Trubadurerna Carola och Johan kliver ombord på skärtorsdagen och stannar ända till söndagen. På fredag och lördag får de sällskap av sina bandmedlemmar och det blir härlig partymusik både fredag och lördag. Självklart är också våra glada kryssningsvärdar ombord hela veckan. Se hela nöjesschemat här
Passa också på att handla godsakerna till påsk i taxfreebutiken. Goda drycker till påskens middagar och vårens kommande högtider hittar du här
Tips från kocken! Memma, vad är det?
Memma är en finsk påskdessert som ofta äts med socker och grädde. Prova att laga din egen memma, det är väldigt gott!
För 4 portioner behöver du:
2 l vatten
8 dl rågmjöl
3 dl malt
1 tsk salt
1 dl sirap
1 msk pomeransskal
Värm vattnet till 60 grader. Tillsätt rågmjölet och malten. Låt stå varmt utan att koka i 3 timmar. Låt koka upp 5-10 minuter. Tillsätt salt, sirap och malet pomeransskal. Häll i en ugnfast form och grädda 3 timmar i ca 175 grader. Rör om var 15:e minut de två första timmarna. Låt svalna innan servering.
Stor skärgårdsbuffé
Vårt omtyckta skärgårdsbuffé står uppdukat 24/2-10/4 samt 22/4-21/8 med massor av svenska och åländska delikatesser som gräddlax,…
Nöje och artister
Nöjeskryssa och njut av underbara live-musik alla dagar i veckan! Våra kryssningsvärdar och gästmusiker håller stämningen i…