Hem Resepaket 5-rätters middag på anrika restaurang Nautical
  • img nautical (1)
  • img nautical (6)
  • img nautical (3)
  • img nautical (4)
  • img nautical (5)
  • img nautical (2)

5-rätters middag på anrika restaurang Nautical

Prisexempel 1797:–
/person

I PAKETET INGÅR:

  • Person- och bilbiljett t/r med Eckerö Linjen
  • Del i dubbelrum på Hotell Savoy
  • Frukost
  • 5-rätters middag

Observera att priset endast är ett exempel och kan variera beroende på datum, resans och boendets prisperioder.

I västra hamnen i Mariehamn, ovanpå Sjöfartsmuseet med segelfartyget Pommern som granne, ligger restaurang Nautical, en fine dining restaurang med stor elegans.

Rena, raka smaker står i centrum och omtanke och kärlek är nog så viktiga ingredienser på restaurangen som också omnämns i White Guide Nordic. Råvarorna väljs av kockarna med största omsorg allt efter av vad säsongen har att erbjuda, helst råvaror från lokala leverantörer på Åland. Kockarna lägger stor omtanke på allt från tillredning till hur rätten serveras, för även om det skall smaka gott behöver det också vara en fröjd för ögat. Samma höga ambitionsnivå går igen i dryckesutbudet och kunniga sommelierer och servitörer guidar dig till rätt måltidsdryck. Sommartid öppnar de upp den stora uteserveringen med utsikt över segelfartyget Pommern och inloppet av Mariehamn. I utebaren erbjuds allt från öl till champagne och somriga drinkar. Ett bra ställe att sitta på och njuta på när solen går ner.

Huset där restaurangen ligger byggdes enkom för det sjöfartsmuseum som en grupp åländska sjökaptener och redare tog initiativ till att grunda. 1935 bildade de en förening, Ålands Nautical Club för att verkställa planerna. En av finansiärerna var den åländska redaren Gustaf Erikson. Han ägde i tiden många stora segelfartyg, bland dem Pommern. Ända sedan museet öppnade har restaurangen funnits i huset. Stämningen i restaurangen är i stort bevarad även om en del förändringar gjorts. Den stora öppna spisen är kvar i ursprungligt skick och trappan upp till restaurangen är i det närmaste autentisk. Interiören i det så kallade styrelserummet eller kaptenssalongen, där mindre sällskap kan inta sina måltider, är välbevarad.

Välj själv om du önskar boka in en 3-rätters måltid eller en 5-rätters måltid ur kvällens meny. Drycker tillkommer och köps på plats.

Läs mer på nautical.ax

Boka ditt favoritboende för semestern på Åland!

På Åland finns många olika boendealternativ för alla smaker och budgetar. Du kan välja mellan traditionella stugor för en avkopplande vistelse nära naturen, charmiga gästhem med personlig service eller hotell med bekvämligheter som bastuavdelning och restauranger. Oavsett vad du föredrar, är Åland en underbar destination som kombinerar natur, kultur och avkoppling. Boka din resa till Åland med oss och upplev vad vår vackra ö har att erbjuda!

Boka online img park-(6)

Njut av livets goda på Park Alandia Hotell

Ta en paus från vardagen och unna dig en kortsemester på Åland. Med Park Alandias förmånliga middagspaket där resa, boende och…

Prisexempel 1920:– /person
Läs mer & boka
Boka online img solnedgang par

Romantisk kortsemester i Eckerö

Ta med din andra hälft och unna er en avkopplande romantisk kortsemester på Eckerö Hotell.

Prisexempel 2448:– /person
Läs mer & boka
Boka online img havsvidden badhus

Lilla livsnjutarpaketet på HavsVidden

Upplev HavsVidden, en avlägsen paradisplats vid Norrhavets karga kustlinje, där vågornas skvalp och havets omfamning bjuder in…

Prisexempel 3899:– /person
Läs mer & boka
Boka online img lillsemester savoy

Lillsemester på Hotell Pommern

Upplev småstadsmyllret i Mariehamn och boka en skön lillsemester där resa, boende och en 3-rätters middag ingår.

Prisexempel 1107:– /person
Läs mer & boka