Hem Resepaket Middagspaket på trivsamma Indigo Restaurang & Bar
  • img indigo (1)
  • img indigo (2)
  • img indigo (4)
  • img indigo (1)
  • img indigo (3)

Middagspaket på trivsamma Indigo Restaurang & Bar

Prisexempel 2502:–
/person

I PAKETET INGÅR:

  • Person- och bilbiljett t/r med Eckeör Linjen
  • Del i dubbelrum en natt på Hotell Arkipelag
  • Frukost
  • 3-rätters middag på Indigo Restaurang & Bar

Observera att priset endast är ett exempel och kan variera beroende på datum, resans och boendets prisperioder.

Boka en fantastiskt middag på restaurangen som huserar i Mariehamns kanske bäst bevarade stenhus. De äldsta delen är från 1800-talet, I paketet ingår resa, boende och 3-rätters middag.

Indigo Restaurang & Bar är både en lunchrestaurang, en finkrog, en bar och en bistro. Lite som ett andra vardagsrum på stan. Här blandar man mellan det skandinaviska och sydeuropeiska köket – det är klassiska smaker och välkända rätter, presenterade i nya sammanhang.

Fredags- och lördagskvällar är Indigo dessutom en viktig del i Mariehamns nöjesutbud med sin välbesökta bar. Sommartid öppnas det upp en stor, härlig uteplats där det är lätt att bli sittande länge eftersom det är öppet från tidig lunch till sent på kvällen.

Restaurangen öppnades av krögarparet Stig Grönlund och Björn Ekstrand våren 2004. Björn fortsatte sin färd mot nya mål hösten 2012 och Stigs nya kollega sedan dess är den välkände ålandsprofilen Dennis Jansson. Han driver även nattklubben Kino Nightclub och pizzerian Diablo som ligger vägg i vägg med Indigo.

Restaurangen huserar i Mariehamns kanske bäst bevarade stenhus. De äldsta delarna är faktiskt byggda redan i slutet av 1800-talet, då staden mest liknade en by. På 1870-talet uppförde skeppsredaren och köpmannen Victor Starck två magasin för sin skepps- och partihandel. Ett i tegel och ett i granit. I magasinen lagrades cement, spik och alla sorters byggvaror. Men lagret fungerade också tidvis som brännvinslager. För att göra lagret inbrottssäkert satte man upp galler för fönstren i magasinet. En tid nyttjades därför magasinet också som fängelse. Gården med boningshus, magasin och bagarstuga (som idag inhyser café Bagarstugan) övertogs i början av 1900-talet av skeppsredaren och konsuln Erik Nylund och hans hustru Elin.
Där trappan nu går upp till Indigos bar fanns en rutschbana för cementsäckar och annat gods som slängdes ner till nedre våningen. På Nygatan stod åtskilliga hästekipage från landsbygden och i väntan på lastning. Huset användes som lager fram till 1970-talet, då det blev krukmejeri. I april 2004 invigdes restaurang Indigo. Historien om magasinet kan idag ses på de härliga väggarna i sten och den mysiga stämningen med träbalkar på vinden där baren är.

Läs mer och se meny på www.indigo.ax

Boka online img dresslikemarie marie

Lillsemester med styling

Samla tjejgänget och boka en styling i butiken i Mariehamn. Ni får en helt egen Dress Like Marie-stylist som hjälper er hitta…

Prisexempel 1346:– /person
Läs mer & boka
Boka online img solnedgang par

Romantisk kortsemester i Eckerö

Ta med din andra hälft och unna er en avkopplande romantisk kortsemester på Eckerö Hotell.

Prisexempel 2448:– /person
Läs mer & boka
Boka online img nautical (1)

5-rätters middag på anrika restaurang Nautical

I västra hamnen, ovanpå Sjöfartsmuseet med segelfartyget Pommern som granne, ligger restaurang Nautical, en fine dining…

Prisexempel 1797:– /person
Läs mer & boka
Boka online img havsvidden badhus

Lilla livsnjutarpaketet på HavsVidden

Upplev HavsVidden, en avlägsen paradisplats vid Norrhavets karga kustlinje, där vågornas skvalp och havets omfamning bjuder in…

Prisexempel 3899:– /person
Läs mer & boka