• img mseckero romglas
  • img herida rom (1)
  • img herida rom (2)
  • IMG 9240-red

Romprovning med snittar

Den 13 september bjuder vi in dig till en exklusiv romprovning med tillhörande snittar. Provningen äger rum kl. 10.00 och 15.00 i samarbete med Herida Brands.
Pris 450:– /person

Tillsammans med Herida Brands ordnar vi ett exklusivt romevent med Master Class tasting inklusive snittar den 13 september på 10.00 och 15.00-avgången.

Herida Brands är ett litet familjeföretag med ett stort hjärta för goda drycker. De importerar rom, brandy, prosecco, likörer med mera från olika delar av världen men skapar även egna varumärken. Arboga Aquavit, Rom-Baronens Aquavit och nu en serie spansk Brandy, Brandy Mi Familia bara för att nämna några.

Master Class – Exklusiv romprovning med snittar

För att förgylla din romupplevelse har vi tagit fram en läcker snittmeny, perfekt komponerad för att förhöja smakerna i varje rom du provar. Provningen hålls av Daniel di Zazzo från Herida Brands.

Romsorter vid provning
- Arehucas 18 yo
- Tres Hombres ed 20 Barbados
- Gold of mauritius
- Arehucas Cask 60 %
- Tres Hombres La Palma ed 17

Snittmeny:
- Manchego med aprikosmarmelad
- Smörrebröd med krispig fläsksida och picklad rödlök
- Krustader med chevrékräm och päronchutney
- Friterade lökringar med chilibearnaisesås
- Inlagd ingefärspäron med vitchokladkräm och syrlig sås

Pris romprovning inkl. snittar: 450 kr
Datum och tid: 13 september på 10.00 och 15.00-avgången. Tastingen hålls i konferensrum Båtsman.

Bokas online eller per telefon, 0175-258 00 senast dagen innan avresa. Begränsat antal platser.

Rommens väg genom världen

Rommen är en ädel dryck med en lång historia. Ursprunget kan spåras till Kanarieöarna när Christoffer Columbus förde sockerrörsplantor till ön Hispaniola i Västindien år 1493. Den karibiska övärlden visade sig vara perfekt för odling av sockerrör och det markerade början på något betydelsefullt. Sockertillverkningen resulterade i en betydande mängd melass, och snart upptäcktes att om man blandade den med vatten och lät den jäsa i solen fick man en kraftfull produkt. Detta ledde till destillering av det återstående materialet på 1650-talet, vilket resulterade i en dryck med hög alkoholhalt. Rommen spreds sedan med handelsfartyg och blev en omtyckt dryck över hela världen.

img huvudbild juni-augusti

Taxfree

Dofter, smycken, väskor, drycker och massor med godis hittar du i vår taxfreebutik. Missa inte våra specialerbjudanden på utvalda…

Läs mer
img padackny

Dagskryssa till Åland

Boka in en dag till havs - till sommaren utökar vi med flera anslutningsbussar. För bästa pris – boka online!

Buss + båt t/r + nöje 200:– /person
Läs mer
img mat kott

Mat och dryck

Inled din resa med att äta i någon av restaurangerna som finns ombord på M/S Eckerö. Våra menyer speglar alltid den aktuella…

Läs mer