Hem Gruppresor Golfresor för grupper
  • img agk golf
  • img agk nya2021 (3)
  • img agk green-vid-slottet
  • img agk nya2021 (1)

Golfresor för grupper

Golfpaket två dagar - Ålands Golfklubb
- Bil- och personbiljetter t/r med Eckerö Linjen
- Brunch på utresa
- En övernattning vid Kastelholms gästhem
- Frukost
- 2 x greenfee (Slottsbanan och Kungsbanan)
- Skärgårdsbuffé på returresa
- Expeditionsavgift

Prisexemplet är beräknat på 10 personer.

Prisexempel 2 dagar 3563:– /person

Ta med golfsällskapet och boka in en härlig golfresa till Åland. På Åland finns två golfanläggninga, Ålands Golfklubb och Eckerö Golf med totalt tre 18-håls banor samt en korthålsbana.

Ålands Golfklubb

I två år byggde Ålands Golfklubb om sin havsnära 18-hålsbana Slottsbanan och sommaren 2020 öppnade den totalrenoverade banan. Banan är också vald till en av spelbanorna för en deltävling av Ladies European Tour som spelas under hösten 2022, banan blir således en mästerskapsbana.

Klubben anlitade danske banarkitekten Philip Spogárd som tog fram en ny masterplan för banan.
– Spogárd konstaterade att de borde utnyttja havsviken Slottsundet som banan löper längs på ett bättre sätt. Han planerade banan så att vattnet får en mycket större del i spelet än tidigare, säger Åsa Nordström vid Ålands Golfklubb.
Som exempel nämner Nordström nya hål 9 och 10 som ligger precis invid Slottsundet. Där kan man – om man vågar – slå över vattnet för att på så vis korta ner avståndet till flaggan.
– En annan stor skillnad är att man numera ser havet från alla 18 hål. Det finns också många ställen på banan där man har en helt fantastisk utsikt över medeltida Kastelholms slott på andra sidan viken. Vi drar verkligen nytta av vår unika miljö till 110 procent efter ombyggnaden, säger Åsa Nordström, tidigare klubbdirektör på ÅGK.

Taktiken blir viktigare
Bara ett av de 18 nya hålen på Castle Course ligger på mark där det inte funnits golfbana tidigare. De övriga hålen har planerats där den gamla banan fanns, men ändå är förändringen enorm.
– I vissa fall har två gamla hål slagits ihop och blivit ett nytt längre hål, och i vissa fall har ett gammalt långt hål blivit två kortare hål. Nya utslagsplatser och mer ondulerade greener har byggts och möjligheterna att taktikera har blivit större. Det går att spela samma hål på flera olika sätt beroende på hur duktig du är som golfare, säger Nordström.

Baninformation

Två 18-hålsbanor, nyrenoverade Slottsbanan, Kungsbanan samt korthålsbanan Prinsessan med 6 hål.

Slottsbanan är en parkbana och anses som en av Finlands bästa banor. Banan går längs med vattnet och är mycket vacker. På Slottsbanan spelar man med havet som närmaste granne och utsikt över Kastelholms slott. Slottsbanan stod värd för Ladies European Tour 2022.

Kungsbanan är en skogsbana som varvar öppna hål med mer tajtare hål och är en delvis kuperad bana. Banan är rolig att spela då den är väldigt varierande.

På området finns restaurang som serverar mat, smörgåsar, snacks och kalla drycker. I greenfee ingår fri vagn, banguide, tillgång till omklädningsrum med dusch och bastu. Tillgång till range och träningsområde med puttinggreener. Parkering och möjlighet att ladda elbil. Möjlighet att hyra klubbor och golfbil finns. Golfshop med ett brett utbud.

Läs mer på Ålands Golfklubbs facebook-sida eller Ålands Golfklubbs hemsida, agk.ax

Handicapregler:
• Ett aktivt medlemskap (golf-ID) i en golfklubb är nödvändigt för att spela på Slottsbanan och Kungsbanan. Vid slutlig bokning ska namn och golf-ID för samtliga besökare uppges.
• För att spela på klubbens korthålsbana Prinsessan måste en spelare i bollen ha hcp 36. Vid bokning av spel på Prinsessan ska golf-ID anges för de spelare som har ett aktivt medlemskap i en golfklubb.
• Alla gästspelare med grönt kort är välkomna alla dagar i veckan för spel på Slottsbanan och Kungsbanan. Minst en spelare i bollen måste ha 36 eller lägre i hcp och bollens totala hcp får vara högst 140. Se regler för gästspel här


Eckerö Golf

Eckerö Golf har valt att bygga fyra olika tees på alla sina hål vilket gör banan tilltalande för såväl nybörjare som erfarna spelare.
– Det ska vara roligt att spela även om man inte slår bollen så långt. Från tee 1 blir totallängden till exempel 3300 meter, medan den från tee 4 blir ungefär 5800 meter, säger Mats Wahlin, ordförande i bankommittèn.
Ute på banan är det framför allt de varierade och fina greenområdena som skapar intresse. Snabba och jämna greener samt tuffa avrinningsområden ger golfarna utmaningar utöver det vanliga.

Fin natur och rikt djurliv
Utmärkande för Eckerö Golf är också att banan är flack och lätt att gå. De första nio hålen går i ett öppet landskap medan de sista nio går genom skogen.
– Man upplever stora variationer i både natur och djurliv medan man går banan, säger Wahlin och tillägger att man kan upptäcka bland annat fasaner, rådjur, havsörnar, martallar och mörka tjärnar medan man spelar banan.

Ta en paus före, efter eller mellan golfrundorna. Vid receptionen finns en kiosk där du kan köpa kaffe, glass, öl, smörgåsar m.m

Baninformation

En 18-hålsbana, klubbhus med reception, nytt övningsområde för närspel, puttningsgreen, drivingrange med både grästees och mattor.

Eckerö Golf riktar sig till golfare på alla nivåer. För att ge alla en fin golfupplevelse har banan fyra olika tees. Tack vare det får nybörjare, juniorer och övriga kortslående spelare en golfbana där det är möjligt att nå green på rätt antal slag. Från tee 1 blir totallängden till exempel 3300 meter, medan den från tee 4 blir ca 5800 meter.

De första nio hålen har en öppen karaktär och ligger i ett frodigt åländskt odlingslandskap. De sista nio hålen är en skogsbana, kantad av tallskog och myrmarker. Banan är flack och lätt att gå.

Banan ger utmaningar för medelgolfaren, men speciellt de sista nio skogshålen passar även elitgolfare. Det är framför allt de varierade och fina greenerna som skapar intresse – snabba och jämna greener samt tuffa avrinningsområden ger golfarna utmaningar utöver det vanliga.

Läs med på eckerogolf.ax


Golfpaket tre dagar - Ålands Golfklubb och Eckerö Golf
- Bil- och personbiljetter t/r med Eckerö Linjen (2 personer/bil)
- Brunch ombord
- Två övernattning på Hotell Pommern, Mariehamn
- Frukost
- 3 x greenfee (Slottsbanan och Kungsbanan vid ÅGK samt Eckerö Golf)
- Skärgårdsbuffé
- Expeditionsavgift

Prisexempel 5016:–/person

Prisexemplet är beräknat vid 10 personer.

Golfpaket tre dagar. Spela tre rundor - betala för två på Ålands Golfklubb!
- Bil- och personbiljetter t/r med Eckerö Linjen (2 personer/bil)
- Brunch ombord
- Två övernattning på Hotell Pommern, Mariehamn
- Frukost
- 3 x greenfee (Slottsbanan och 2 x Kungsbanan)
- Skärgårdsbuffé
- Expeditionsavgift

Prisexempel 5016:–/person

Prisexemplet är beräknat vid 10 personer.

img kastelholmsslott-sky

Åland på två dagar med aktiviteter

Åland rymmer många sevärdheter och en spännande historia. Här besöker du bland annat Kastelholms slott och Sjökvarteret i mysiga…

Prisexempel 1189:– /person
Läs mer
img grupp stadshusbacken

Åland över dagen med aktiviteter

Boka in en dag på Åland och skapa många fina upplevelser och minnen. Bussen hämtar din grupp från hemorten och ni väljer själva…

Prisexempel 545:– /person
Läs mer
img vinprovning

Vinprovning för grupper på M/S Eckerö

Upplev en smakfull resa till havs och boka en vinprovning ombord. Njut av en exklusiv upplevelse där smaker och dofter från…

Prisexempel 350:– /person
Läs mer
img brigde

Bridgekryssning på M/S Eckerö

Åk på bridgekryssning med Eckerö Linjen! Ät gott, koppla av och spela bridge i goda vänners sällskap. I vårt paket för grupper…

Prisexempel 330:– /person
Läs mer