Hem Kryssningar Familjekryssningar
  • img familj-barn-pa-dack
  • img familj-KAFE
  • img lekrum
  • img mseckero centrerad

Familjekryssningar

En båtresa med Eckerö Linjen är en perfekt kryssning för familjer. Det är lika spännande för barnen som det är smidigt för de vuxna – oavsett om du vill upptäcka Åland med familjen eller vill njuta av en rolig dagskryssning med barnen. Välkommen på familjekryssning över Ålands hav!

Priser familjekryssning

Vi vill erbjuda en rolig och prisvärd familjekryssning för alla – därför har vi självklart förmånligare priser för barn. Barn mellan 6–11 år reser för nästan halva priset, och barn upp till 5 år reser gratis.

Att boka online är inte bara det smidigaste sättet att boka din familjekryssning, det är också vårt allra billigaste alternativ.

Att göra ombord under en kryssning med barn

En kryssning med barn är aldrig tråkig! Ombord finns exempelvis en klurig tipsrunda och vårt populära lekrum Skepp o´skoj. I lekrummet finns både roliga spel och ett spännande sjörövarskepp med rutschkana. Du kan även köpa vårt pyssel- och aktivitetshäfte för endast 20 kr i taxfreebutiken eller vid informationsdisken på däck 5.

När hungern smyger sig på finns flera alternativ som passar för barnfamiljen. Ett självklart val under familjekryssningen är såklart vår buffé, där alla familjemedlemmar kan hitta sina egna favoriter. I Buffé Bornholm serveras både frukost-/brunchbuffé och olika bufféer som varierar baserat på säsong, såsom skärgårdsbuffé, påskbuffé och julbord.

I Kafé Käringssund finns både fika och flera olika varmrätter. Självklart finns här också barnens favoritmat, köttbullar och glass. I Bistro Byholma serveras bland annat goda grillrätter och bakverk.

I vår stora taxfreebutik kan familjen fynda bland annat dryck, godis och kosmetik.

Familjesemester till Åland

Åland är den perfekta destinationen för en rolig familjesemester, oavsett om ni föredrar en kortare dygnsresa med barnen bara över en natt, eller vill resa runt och upptäcka under en vecka eller två.

För att göra er familjeresa till Åland så rolig och smidig som möjligt har vi flera färdiga resepaket för barnfamiljer, där ni får boende, roliga aktiviteter och båtresan i en och samma bokning. Oavsett om din familj vill uppleva badäventyr på Mariebad, klappa bondgårdsdjur på Smart Park eller bara leka i naturen så hittar ni alltid något roligt för hela familjen på Åland. Välj själv hur ni vill bo – bekvämt på hotell och gästhem eller i en egen mysig stuga intill havet.

Res med anslutningsbuss eller ta med bilen

Våra anslutningsbussar avgår från över 100 hållplatser i 30 olika orter och tar er hela vägen till båten i Grisslehamn och hem igen på kvällen. Du väljer enkelt både avgång och anslutningsbuss i din webbokning.

Om ni planerar att kombinera er båtresa med en semester på Åland kan ni självklart även ta med bilen ombord. Aktuellt pris ser du alltid tydligt i din bokning online, och självklart även när du bokar med oss via telefon.

Vanliga frågor om familjekryssningar

Vad kan barnen göra ombord under familjekryssningen?

Ombord hittar du vårt roliga lekrum Skepp o´skoj med olika spel, klättervägg och barnens eget piratskepp. Vi har även ett aktivitetshäfte med pyssel för endast 20 kr. Med en vuxen i handen finns mycket spännande att upptäcka på båten, både inne och ute på däck.

Hur funkar en dagskryssning med barn med Eckerö Linjen?

Eckerö Linjen är den snabbaste vägen mellan Sverige och Åland. När du dagskryssar med oss tar hela båtresan tur och retur endast 4,5 timmar, och båtresan enkel väg är endast 2 timmar lång. En dagskryssning med barnen innebär alltså en rolig dag till havs där ni ändå kommer hem till era egna sängar på kvällen.

Kan jag boka en familjeresa med övernattning på Åland?

Ja, i vår webbbokning kan du smidigt boka hela resan med anslutningsbuss, övernattning och aktiviteter på samma gång. Här kan du se våra färdiga resepaket för dig som vill åka på äventyr med barnen och semestra på Åland.

Finns det någon åldersgräns på Eckerö Linjen?

På Eckerö Linjen är alla barn välkomna i förälder eller vårdnadshavaren sällskap. Ungdomar mellan 12–17 år med skriftligt intyg kan i vissa fall få resa utan vårdnadshavare. Läs mer om våra reseregler

img eckero bornholm mat

Buffé Bornholm

Njut av god mat och en glittrande havsutsikt. I Buffé Bornholm kan du njuta av en dignande buffé med delikatesser från både land…

Läs mer
img huvudbild juni-augusti

Taxfree

Dofter, smycken, väskor, drycker och massor med godis hittar du i vår taxfreebutik. Missa inte våra specialerbjudanden på utvalda…

Läs mer
img sommaraland tjejer stol-spegelvand

Resepaket för hela familjen

Oavsett om du söker lugn och ro eller äventyr under semestern, är Åland en perfekt destination för hela familjen.

Läs mer