Hem Resepaket Cykelpaket för alla åldrar
  • img va cykel
  • web-CykelDjurvikHorizontal

Cykelpaket för alla åldrar

1 maj 2024 – 31 augusti 2024

Utforska Åland på cykel, avstånden är korta och backarna få. Boka resa, boende och cykel enkelt och bekvämt med oss.

Prisexempel 3 dagar 1980:–
/person

I PAKETET INGÅR:

  • Personbiljett t/r
  • Boende 2 nätter på gästhem
  • Frukost
  • 3-växlad cykel med hand- och fotbroms
  • Cykelhjälm
  • Cykelkorg
  • Cykelväska

Observera att priset endast är ett exempel och kan variera beroende på datum, resans och boendets prisperioder.

Cykelsemester på Åland låter väl som en riktig klassiker? Drömmen är vackert väder, nedförsbackar och badvikar bara för dig. När semestern är över är du fräscht brunbränd, kroppen trimmad och huvudet fullt av nya intryck.

Ingen kan garantera vädret men Åland brukar ha flest soltimmar i Norden, landskapet är relativt flackt och det är aldrig långt till havet. Runt hela landskapet finns cykelleder för såväl korta dagsutflykter som längre strapatser.

”Man hinner bara cykla ur en socken före man cyklar in i nästa, och det är sällan långa och enformiga sträckor.”

Eva Ramstedt, bloggare på kakkakaffe.com med sin familj på en härlig cykelsemester till Åland. Läs om familjens cykelsemester på Åland här (kakkakaffe.com, 2017).

Cykelpaket 3 dagar med utgångspunkt Mariehamn

På fasta Åland finns många fina cykelleder och nästan överallt finns det cykelvägar längs de stora huvudvägarna. I detta paket bor du på samma boende i Mariehamn, en perfekt utgångspunkt för att göra dagliga cykelturer. Nedan några tips på utflyktsmål.

1. Utforska Jäsrsö: Järsö som sträcker sig långt ut mot havet med vägbankar och broar. Då du väl kommer fram hittar du Stickstugan Café, ett perfekt fikaställe med hembakade godsaker och hantverksbutik. Läs mer

2. Glass vid Lemströms kanal hör sommaren till: Lemströms kanal byggdes under 1880-talet för att båtar snabbare och mycket lättare skulle kunna komma över till Ålands innanhav ”Lumparn” från havsviken ”Slemmern” utanför östra Mariehamn. Läs mer

3. Uffe på Berget, kaféet med utsikt: Uffe på Berget hittar du i Finström vid Färjsundsbron. Kaféet ligger uppe på berget med en vägtunneln under och bjuder på en mäktig utsikt åt alla håll, för den som vågar finns ett utsiktstorn på 30 meter att klättra upp i.

Listan kan göras lång, för dig som vill ha mera utmaningar finns det gott om utflyktsmål på längre cykelavstånd.

Ta skärgårdsfärjan och upplev Ålands yttre skärgård

Åland är inte bara en ö, utan många! Till öarna tar du dig enkelt med någon av skärgårdsfärjorna, se tider och priser på www.alandstrafiken.ax

1. Föglö. Den enda orten på Föglö, Degerby befolkades på 1400-talet. Byn växte sedan tack vare dess närheten till segelleden. Idag ser vi spår av byggnaderna från förr främst i Degerby men också på andra ställen runtom på hela ön. På Föglö finns gott om småvägar att upptäcka både på cykel och till fots.

2. Kökar. På karga klippor längst ut i havet ligger paradiset Kökar. Här finns gott om sevärdheter och intressanta besöktsmål så som ryska krigslämningar, kustbatterier, en boplats från bronsåldern, klosterruiner och grevens paradisö Källskär.

3. Kumlinge. Kumlinge kommun omfattar totalt ungefär 800 öar, varav de fyra största är bebodda. Kumlinge passar perfekt som mellanö att besöka. Gör ett stop vid Hermans museigård, Flygfyren med Kasberget som varit intressant redan i mitten av 1700-talet då där gjordes geografiska mätningar av jordgloben.

4. Lappo. Ön Lappo är ca 8 kvadratkilometer stor, med största utsträckningen från norr till söder på 4,3 kilometer. På Lappo finns alltid något att göra och upptäcka. Njut av en god middag på Restaurang Galeasen, strosa runt i gästbåthamnen, besök Sjöboden där du kan fynda sköna kläder från PelleP och Noolan, hitta favoritplagget hos Fiskarens Fru, besök skärgårdsmuseet eller gå en runda på Disc Golf Park.

5. Brändö. Brändö är den nordligaste av Ålands skärgårdskommuner och den kommun som befinner sig närmast finska fastlandet. Upplev kobbar och skär och cykla genom genuina skärgårdsbyar. Gör ett stopp vid S:t Jakobs träkyrka som ligger längs den gamla postvägen. Sjöbodar och båthus är en vanlig syn och bara i Åva byhamn finns närmare 30 stycken.

Då du cyklar ut i skärgården, kom ockås ihåg att reservera din cykelplats på skärgårdsfärjorna, boka på www.alandstrafiken.ax)

Boka online img fiske huvudbild

Nappa på vårt fiskepaket

Ålands rika övärld är rena paradiset för gädda, havsöring och lax och därmed också för den inbitna fiskaren. I paketet ingår…

Prisexempel 1591:– /person
Läs mer & boka
Boka online img mc

Se Åland med bil eller MC

Lugna vägar genom vackra landskap och genuina små byar. Det finns många skäl att ta med bilen eller motorcykeln till Åland. I…

Prisexempel 1013:– /person
Läs mer & boka
img eckerogolf bana

Golfpaket på Eckerö Golf

Eckerö Golfs 18-hålsbana ligger bara fem kilometer från Eckerö Linjens hamn i Eckerö. Det är så nära att du hinner åka till Åland…

Prisexempel golf över dagen 994:– /person
Läs mer
Boka online img disc1

DiscGolf i skärgårdsidyllen

Träna upp ”kastarmen” och boka in en discgolf resa till Åland! Oavsett om du är nybörjare eller inbiten discgolfare passar detta…

Prisexempel 1111:– /person
Läs mer & boka