Helgen 24-26/9 kan det resa många hundar med oss pga. hundutställning på Åland.Läs mer
M/S Eckerö trafikerar enligt ordinarie tidtabell. För aktuell information gällande resande under pandemin,klicka här
img agk green-vid-slottet

Härligt spel på nya Slottsbanan 2.0 på Ålands GK

  • Båtbiljett t/r
  • Övernattning
  • Frukost
  • 2 x Greenfee
Prisexempel golfpaket 2 dagar 2.470:– /person

Banan som spås bli en av Europas bästa, Slottsbanan 2.0 välkomnar nu dig! 2020 öppnade Ålands Golfklubb sin nyrenoverade bana för härligt spel. Passa också på att ta en runda på Kungsbanan eller korthålsbanan Prinsessan.

I två år byggder Ålands Golfklubb om sin havsnära 18-hålsbana Slottsbanan och sommaren 2020 öppnade den totalrenoverade banan. Banan som designats av den svenska arkitekten Jan Sederholm i början av 1980-talet började lida av materialtrötthet, och den stod sig inte längre lika bra i konkurrensen med andra golfbanor i närområdet. Det var startskottet för en ny bana.

Vattnet spelar en större roll
Klubben anlitade danske banarkitekten Philip Spogárd som tog fram en ny masterplan för banan.
– Spogárd konstaterade att de borde utnyttja havsviken Slottsundet som banan löper längs på ett bättre sätt. Han planerade banan så att vattnet får en mycket större del i spelet än tidigare, säger Åsa Nordström vid Ålands Golfklubb.
Som exempel nämner Nordström nya hål 9 och 10 som ligger precis invid Slottsundet. Där kan man – om man vågar – slå över vattnet för att på så vis korta ner avståndet till flaggan.
– En annan stor skillnad är att man numera ser havet från alla 18 hål. Det finns också många ställen på banan där man har en helt fantastisk utsikt över medeltida Kastelholms slott på andra sidan viken. Vi drar verkligen nytta av vår unika miljö till 110 procent efter ombyggnaden, säger Åsa Nordström, tidigare klubbdirektör på ÅGK.

Taktiken blir viktigare
Bara ett av de 18 nya hålen på Castle Course ligger på mark där det inte funnits golfbana tidigare. De övriga hålen har planerats där den gamla banan fanns, men ändå är förändringen enorm.
– I vissa fall har två gamla hål slagits ihop och blivit ett nytt längre hål, och i vissa fall har ett gammalt långt hål blivit två kortare hål. I vissa fall spelar man hålen från ett annat håll än tidigare. Nya utslagsplatser och mer ondulerade greener har byggts och möjligheterna att taktikera har blivit större. Det går att spela samma hål på flera olika sätt beroende på hur duktig du är som golfare, säger Nordström.

Ålands Golfklubbs banor: Två 18-hålsbanor, nyrenoverade Slottsbanan, Kungsbanan samt korthålsbanan Prinsessan med 6 hål.
Läs mer på Ålands Golfklubbs facebook-sida{"@blank} eller Ålands Golfklubbs hemsida, agk.ax{"@blank}

Här kan du också läsa{"@blank} ett intressant reportage om Ålands Golfklubb, skrivet av The Bobmen.

Handicapregler
Fredag till söndag gäller hcp 36. Spelare med grönt kort är välkomna övriga dagar i sällskap med någon som har officiellt handicap, dock max två spelare med grönt kort per boll och max 160 i handicap i bollen. För alla gäller golfskor med soft spikes.

Säsongserbjudande – 3 greenfee till priset av 2!

Maxa golfspelandet och njut av våra fina sensommardagar på Ålands Golfklubb. Just nu erbjudande där du spelar 3 rundor till priset av 2!

Prisexempel golfpaket Ålands Golfklubb 3 dagar 2813:–/person

I paketet ingår: Person- och bilbiljett t/r med Eckerö Linjen, del i dubbelrum på gästhem två nätter inkl. frukost, tre greenfee med bokade starttider. Priset kan variera beroende på resans, golfens och boendets prisperiod och öppettider. Prisexemplet är beräknat med boende på Kastelholms gästhem.

Golfa på både Eckerö Golf och Ålands Golfklubb

Kombinera det bästa av Golf-Åland och spela en runda på varje bana. Boka vårt kompletta paket med boende en natt inklusive frukost samt 2 greenfee med förbokade startider. Läs mer om Eckerö Golf

Prisexempel golfpaket Eckerö Golf och Ålands Golfklubb 2107:–/person

I paketet ingår: Person- och bilbiljett t/r med Eckerö Linjen, del i dubbelrum på gästhem en natt inkl. frukost, två greenfee med bokade starttider (en greenfee på Eckerö Golf och en greenfee på Ålands Golfklubb). Priset kan variera beroende på resans, golfens och boendets prisperiod och öppettider. Prisexemplet är beräknat med boende på Kastelholms gästhem.


Välkommen till Åland! Nu får du besöka Åland om du har något av följande intyg:

• vaccinationsintyg över komplett vaccinationsserie med 2 doser
• intyg som bekräftar att man genomgått covid-19 under de senaste 6 månaderna.

Har man inte något av dessa intyg måste man testa sig för Covid–19 vid inresa, se information här

I PRISET INGÅR:

Person- och bilbiljett t/r med Eckerö Linjen, del i dubbelrum på gästhem en natt inkl. frukost, 2 greenfee med bokade starttider.

Priset kan variera beroende på resans, golfens och boendets prisperiod och öppettider. Prisexemplet är beräknat med boende på Kastelholms Gästhem.