Hem Resepaket Golf på mästerskapsbanan på Ålands Golfklubb

Golf på mästerskapsbanan på Ålands Golfklubb

Philip Spogard, den kände banarkitekten, ligger bakom ombyggnationen av nya Slottsbanan 2.0 som spås bli en av de 25 bästa i Europa.

Golfpaket 2 dagar 3066:–
/person

I PRISET INGÅR:

  • Person- och bilbiljett t/r med Eckerö Linjen
  • 2 x Greenfee med bokade starttider (en på Slottsbanan och en på Kungsbanan)
  • del i dubbelrum vid Kastelholms gästhem

Observera att priset endast är ett exempel och kan variera beroende på datum, resans och boendets prisperioder. Prisexemplet ovan är beräknat med avresa i juni.

Boka in nästa golfresa till Ålands Golfklubb! Med två 18-hålsbanor, Slottsbanan och Kungsbanan samt korthålsbanan Prinsessan är Ålands GK det optimala golfbanan för alla.

I två år byggde Ålands Golfklubb om sin havsnära 18-hålsbana Slottsbanan och sommaren 2020 öppnade den totalrenoverade banan. Banan är också vald till en av spelbanorna för en deltävling av Ladies European Tour som spelas under hösten 2022, banan blir således en mästerskapsbana.

Klubben anlitade danske banarkitekten Philip Spogárd som tog fram en ny masterplan för banan.
– Spogárd konstaterade att de borde utnyttja havsviken Slottsundet som banan löper längs på ett bättre sätt. Han planerade banan så att vattnet får en mycket större del i spelet än tidigare, säger Åsa Nordström vid Ålands Golfklubb.
Som exempel nämner Nordström nya hål 9 och 10 som ligger precis invid Slottsundet. Där kan man – om man vågar – slå över vattnet för att på så vis korta ner avståndet till flaggan.
– En annan stor skillnad är att man numera ser havet från alla 18 hål. Det finns också många ställen på banan där man har en helt fantastisk utsikt över medeltida Kastelholms slott på andra sidan viken. Vi drar verkligen nytta av vår unika miljö till 110 procent efter ombyggnaden, säger Åsa Nordström, tidigare klubbdirektör på ÅGK.

Här kan du läsa tidningen Svensk Golfs artikel om Ålands Golfklubb

Taktiken blir viktigare
Bara ett av de 18 nya hålen på Castle Course ligger på mark där det inte funnits golfbana tidigare. De övriga hålen har planerats där den gamla banan fanns, men ändå är förändringen enorm.
– I vissa fall har två gamla hål slagits ihop och blivit ett nytt längre hål, och i vissa fall har ett gammalt långt hål blivit två kortare hål. Nya utslagsplatser och mer ondulerade greener har byggts och möjligheterna att taktikera har blivit större. Det går att spela samma hål på flera olika sätt beroende på hur duktig du är som golfare, säger Nordström.

Finlands bästa golfbana 2023

I golfbanerankingen över finländska golfbanor kammade Ålands Golfklubb och Slottsbanan hem första plats som "Finlands bästa bana" för år 2023. Rankingen genomförs bland cirka 150 finländska banor av Golfpiste. Slottsbanan kammade även hem priset som kategorivinnare inom: vackraste bana, bästa skick och presentation samt bästa design.

Baninformation ÅGK

Två 18-hålsbanor, nyrenoverade Slottsbanan, Kungsbanan samt korthålsbanan Prinsessan med 6 hål.

Slottsbanan är en parkbana och utsågs till Finlands bästa bana 2023. Banan går längs med vattnet och är mycket vacker. På Slottsbanan spelar man med havet som närmaste granne och utsikt över Kastelholms slott. Slottsbanan stod värd för Ladies European Tour 2022.

Kungsbanan är en skogsbana som varvar öppna hål med mer tajtare hål och är en delvis kuperad bana. Banan är rolig att spela då den är väldigt varierande.

På området finns restaurang som serverar mat, smörgåsar, snacks och kalla drycker. I greenfee ingår fri vagn, banguide, tillgång till omklädningsrum med dusch och bastu. Tillgång till range och träningsområde med puttinggreener. Parkering och möjlighet att ladda elbil. Möjlighet att hyra klubbor och golfbil finns. Golfshop med ett brett utbud.

Läs mer på Ålands Golfklubbs facebook-sida eller Ålands Golfklubbs hemsida, agk.ax

Handicapregler:
• Ett aktivt medlemskap (golf-ID) i en golfklubb är nödvändigt för att spela på Slottsbanan och Kungsbanan. Vid slutlig bokning ska namn och golf-ID för samtliga besökare uppges.
• För att spela på klubbens korthålsbana Prinsessan måste en spelare i bollen ha hcp 36. Vid bokning av spel på Prinsessan ska golf-ID anges för de spelare som har ett aktivt medlemskap i en golfklubb.
• Alla gästspelare med grönt kort är välkomna alla dagar i veckan för spel på Slottsbanan och Kungsbanan. Minst en spelare i bollen måste ha 36 eller lägre i hcp och bollens totala hcp får vara högst 140. Se regler för gästspel här

UGF Eckerö Linjen Golf Tour 2024

Välkommen till en ny spännande golfsäsong med Upplands Golfförbund och Eckerö Linjen! Vi fortsätter även i år med den populära golftävlingen UGF Eckerö Linjen Golf Tour 2024. Touren innefattas 7 deltävlingar i Uppland med finaler på Åland den 25-26 augusti 2024. Läs mer om tävlingen här


Bansamlaren – golfa på både Eckerö Golf och Ålands Golfklubb

Kombinera det bästa av Golf-Åland och spela en runda på alla tre banor. Boka vårt kompletta paket med boende två nätter inklusive frukost samt tre greenfee med förbokade starttider. Läs mer om Eckerö Golf

Prisexempel golfpaket Eckerö Golf och Ålands Golfklubb 4242:–/person
I paketet ingår: Person- och bilbiljett t/r med Eckerö Linjen, del i dubbelrum på Kastelholms gästhem två nätter inklusive frukost, tre greenfee med bokade starttider (Slottsbanan, Kungsbanan och Eckerö Golf). Priset kan variera beroende på resans, golfens och boendets prisperiod och öppettider. Prisexemplet är beräknat med boende på Kastelholms gästhem i juni.


Förmånliga golfresor för grupper

Är ni 10 personer eller flera? Vi har förmånliga golfresor för hela ditt sällskap. Vi bokar in allt från resa, boende, målitder och greenfee med förbokade starttider. Läs mer här

Boka online img fiske huvudbild

Nappa på vårt fiskepaket

Ålands rika övärld är rena paradiset för gädda, havsöring och lax och därmed också för den inbitna fiskaren. I paketet ingår…

Prisexempel 1591:– /person
Läs mer & boka
Boka online img mc

Se Åland med bil eller MC

Lugna vägar genom vackra landskap och genuina små byar. Det finns många skäl att ta med bilen eller motorcykeln till Åland. I…

Prisexempel 1013:– /person
Läs mer & boka
Boka online img vandring

Vandra lång led eller kort stig

Vandringslederna på Åland bjuder på varierande natur där omgivningen snabbt växlar från öde skog till fornminnen,…

Prisexempel 690:– /person
Läs mer & boka
Boka online img dresslikemarie marie

Lillsemester med styling

Samla tjejgänget och boka en styling i butiken i Mariehamn. Ni får en helt egen Dress Like Marie-stylist som hjälper er hitta…

Prisexempel 1346:– /person
Läs mer & boka