Härligt spel på Slottsbanan 2.0 på Ålands GK

Philip Spogard, den kände banarkitekten, ligger bakom ombyggnationen av nya Slottsbanan 2.0 som spås bli en av de 25 bästa i Europa.

Prisexempel 2 dagar 2367:–
/person

I PAKETET INGÅR:

  • Person- och bilbiljett t/r
  • Del i dubbelrum på gästhem en natt
  • Frukost
  • 2 x Greenfee (en på Slottsbanan och en på Kungsbanan)

Boka in vårens golfresa redan nu! Med två 18-hålsbanor, Slottsbanan och Kungsbanan samt korthålsbanan Prinsessan är Ålands GK det optimala golfbanan för alla.

I två år byggder Ålands Golfklubb om sin havsnära 18-hålsbana Slottsbanan och sommaren 2020 öppnade den totalrenoverade banan.

Vattnet spelar en större roll
Klubben anlitade danske banarkitekten Philip Spogárd som tog fram en ny masterplan för banan.
– Spogárd konstaterade att de borde utnyttja havsviken Slottsundet som banan löper längs på ett bättre sätt. Han planerade banan så att vattnet får en mycket större del i spelet än tidigare, säger Åsa Nordström vid Ålands Golfklubb.
Som exempel nämner Nordström nya hål 9 och 10 som ligger precis invid Slottsundet. Där kan man – om man vågar – slå över vattnet för att på så vis korta ner avståndet till flaggan.
– En annan stor skillnad är att man numera ser havet från alla 18 hål. Det finns också många ställen på banan där man har en helt fantastisk utsikt över medeltida Kastelholms slott på andra sidan viken. Vi drar verkligen nytta av vår unika miljö till 110 procent efter ombyggnaden, säger Åsa Nordström, tidigare klubbdirektör på ÅGK.

Taktiken blir viktigare
Bara ett av de 18 nya hålen på Castle Course ligger på mark där det inte funnits golfbana tidigare. De övriga hålen har planerats där den gamla banan fanns, men ändå är förändringen enorm.
– I vissa fall har två gamla hål slagits ihop och blivit ett nytt längre hål, och i vissa fall har ett gammalt långt hål blivit två kortare hål. Nya utslagsplatser och mer ondulerade greener har byggts och möjligheterna att taktikera har blivit större. Det går att spela samma hål på flera olika sätt beroende på hur duktig du är som golfare, säger Nordström.

Rabatterat pris på tre rundor

Gå tre rundor på Ålands Golfklubb till rabatterat pris.

Prisexempel golfpaket tre rundor på två dagar Ålands Golfklubb 3718:–/person

I paketet ingår: Person- och bilbiljett t/r med Eckerö Linjen, del i dubbelrum på gästhem två natt inklusive frukost, 3 greenfee med bokade starttider på Ålands Golfklubb. Priset kan variera beroende på resans, golfens och boendets prisperiod och öppettider.

Baninformation

Två 18-hålsbanor, nyrenoverade Slottsbanan, Kungsbanan samt korthålsbanan Prinsessan med 6 hål. Läs mer på Ålands Golfklubbs facebook-sida eller Ålands Golfklubbs hemsida, agk.ax

Här kan du också läsa ett intressant reportage om Ålands Golfklubb, skrivet av The Bobmen.

Handicapregler: Fredag till söndag gäller hcp 36. Spelare med grönt kort är välkomna övriga dagar i sällskap med någon som har officiellt handicap, dock max två spelare med grönt kort per boll och max 160 i handicap i bollen. Golfskor med soft spikes gäller för alla.


Bansamlaren – golfa på både Eckerö Golf och Ålands Golfklubb

Kombinera det bästa av Golf-Åland och spela en runda på alla tre banor. Boka vårt kompletta paket med boende två nätter inklusive frukost samt tre greenfee med förbokade starttider. Läs mer om Eckerö Golf

Prisexempel golfpaket Eckerö Golf och Ålands Golfklubb 3371:–/person

I paketet ingår: Person- och bilbiljett t/r med Eckerö Linjen, del i dubbelrum på gästhem två nätter inklusive frukost, tre greenfee med bokade starttider (Slottsbanan, Kungsbanan och Eckerö Golf). Priset kan variera beroende på resans, golfens och boendets prisperiod och öppettider. Prisexemplet är beräknat med boende på Kastelholms gästhem.

Boka online img disc1

DiscGolf i skärgårdsidyllen

Träna upp ”kastarmen” och boka in en discgolf resa till Åland! Oavsett om du är nybörjare eller inbiten discgolfare passar detta…

Prisexempel 456:– /person
Läs mer & boka
img eckerogolf bana

Golfpaket på Eckerö Golf

Eckerö Golfs 18-hålsbana ligger bara fem kilometer från Eckerö Linjens hamn i Eckerö. Det är så nära att du hinner åka till Åland…

Prisexempel 1 dag 588:– /person
Läs mer
img alandgronskar20

Åland Grönskar

Välkommen till Ålands grönskande landsbygd den 28-29 maj när äppelträden står i blom och sparrisens stänglar sträcker sig mot…

Prisexempel hotell 1071:– /dubbelrum
Läs mer
img alandevent triathlon

Sportiga resor till Åland

Kom till Åland och utmana dina gränser, delta i loppen och tävlingarna med den mest fantastiska utsikten. Vad sägs om Bomarsund…

Prisexempel stugweekend 1530:– /4 personers stuga
Läs mer