img av-omtanke ny

Aktuell information om resande under pandemin

Vi vill att du skall kunna njuta av en trygg resa med oss och har vidtagit en mängd åtgärder för din och vår personals säkerhet.

Uppdaterad senast: 2022-03-09, 11.50

Bästa gäst,

Varmt välkommen ombord!

Vi ber dig dock att vänta med ditt resande om du känner minsta förkylningssymptom och ser framemot att få välkomna dig ombord så snart du känner dig helt frisk igen.

Information gällande inresa till Åland/Finland och Sverige
För information om vad som gäller för inresa till Åland/Finland, klicka här, samt för inresa till Sverige, klicka här.

Säkerhetsåtgärder ombord

Vi har vidtagit en mängd åtgärder för att minska smittrisken och tillsammans kan vi göra det till en trygg och säker sjöresa.

Id-handling med på resan
Observera att giltigt identitetsbevis med fotografi alltid skall medtagas och kunna uppvisas på resan. Vi kontrollerar samtliga resenärers legitimation vid avresa. Barn under 18 år som reser i sällskap med förälder eller vårdnadshavare som kan visa giltig id-handling omfattas inte av ID-kravet.

Information gällande hamnterminalerna
Både terminalen i Grisslehamn och Eckerö är nu kontantfria. Handdesinficering finns tillgänglig på strategiska platser och vi påminner via skyltning om att hålla avstånd.

Munskydd finns till försäljning ombord
Vi ber dig visa hänsyn till andra resenärer genom att hålla avstånd, framför allt i köer samt vid på- och avstigning. Munskydd får gärna användas då det är svårt att hålla avstånd och sådana finns till försäljning i butiken och i informationen ombord.

Eckerö Linjens personal utbildad inom smittskydd
All personal i terminalerna och ombord har genomgått en utbildning i smittskydd. Personalen genomför även varje morgon en egenkontroll kring eventuella förkylningssymptom.

Betalmedel ombord
Vi uppmuntrar kortbetalningar i största möjliga mån.

Information gällande restaurangerna
Över buffén har vi monterat skyddande plexiglas och handdesinficeringsmedel bör användas innan du tar mat. Det är bordsservering av drycker, förutom på brunchen då du själv hämtar dryck från automat.

Handdesinficeringsmedel finns även tillgängligt i våra övriga restauranger.

Se restaurangernas öppettider här

Information gällande taxfreebutiken
Det finns handdesinficeringsmedel utanför butiken. Det finns två kassor för kontantbetalning, i övriga kassor gäller endast kortbetalningar. Plexiglas har monterats vid kassorna.

Se våra aktuella taxfree erbjudanden, klicka här

Städrutiner ombord
Vi har intensifierat städrutinerna i våra terminaler och ombord och rengör mer frekvent de ytor som våra gäster kommer i kontakt med, exempelvis handtag, trappräcken, kortterminaler och övriga utsatta ytor.

Kan man smittas via ventilationssystemet ombord?
Enligt Institutet för Hälsa och Välfärd och Folkhälsomyndigheten är coronaviruset primärt en droppinfektion som sprider sig när den insjuknade hostar eller nyser. Viruset kan också överföras via direktkontakt. Viruset överlever inte i luften. Ventilationssystemen ombord körs med 100 % frisk luft, ingen cirkulation.

Är det möjligt för mig att sitta kvar i bilen under resan?
På grund av säkerhetsskäl är det inte möjligt att sitta kvar i bilen under resans gång.

Ombokning/avbokning av resa
Våra omboknings-/avbokningsvillkor kan du läsa mer om här: eckerolinjen.se/bokningsvillkor