Trafikuppehåll 7/1–20/1 2022 p.g.a. dockning. M/S Eckerö trafikerar enligt ordinarie tidtabell igen fr.o.m. 21/1 2022.Läs mer
Som följd av rådande pandemiläge publicerar vi den 18/1 information om hur anslutningsbussarna kommer att trafikera. Våra anslutningsbussar är därför inte bokningsbara i dagsläget.Läs mer
img av-omtanke ny

Aktuell information om resande under pandemin

Vi vill att du skall kunna njuta av en trygg resa med oss och har vidtagit en mängd åtgärder för din och vår personals säkerhet.

Uppdaterad senast: 2022-01-11, 11.30

Vi välkomnar samtliga gäster som är symptomfria och friska ombord och vi fortsätter strikt följa Folkhälsomyndigheternas rekommendationer och restriktioner. I dagsläget krävs således inget vaccinationsintyg/covidpass för att åka på en dagskryssning med M/S Eckerö.

Känner du minsta förkylningssymptom ber vi dig vänta med ditt resande och ser framemot att få välkomna dig ombord så snart du känner dig helt frisk igen.

Information gällande inresa till Åland/Finland och Sverige
För information om vad som gäller för inresa till Åland/Finland, klicka här, samt för inresa till Sverige, klicka här.

Säkerhetsåtgärder ombord

Vi har vidtagit en mängd åtgärder för att minska smittrisken och tillsammans kan vi göra det till en trygg och säker sjöresa. Nedan har vi samlat vanliga frågor och svar om hur coronaviruset påverkar resandet med oss. Vi reserverar oss för att vi med kort varsel kan komma att ändra i våra rutiner, vår tidtabell eller annat som berör vår produkt.

Id-handling med på resan
Observera att giltigt identitetsbevis med fotografi alltid skall medtagas och kunna uppvisas på resan. Vi kontrollerar samtliga resenärers legitimation vid avresa. Barn under 18 år som reser i sällskap med förälder eller vårdnadshavare som kan visa giltig id-handling omfattas inte av ID-kravet.

Information gällande hamnterminalerna
Både terminalen i Grisslehamn och Eckerö är nu kontantfria. Handdesinficering finns tillgänglig på strategiska platser och vi påminner via skyltning om att hålla avstånd.

Anslutningsbussar
TRAFIKINFORMATION GÄLLANDE VÅRA ANSLUTNINGSBUSSAR: Som följd av rådande pandemiläge publicerar vi den 18 januari information om hur anslutningsbussarna kommer att trafikera. Våra anslutningsbussar är därför inte bokningsbara i dagsläget.

Munskydd på våra bussar: Enligt information på svenska regeringens och Folkhälsomyndighetens pressinformation den 7 december 2021 rekommenderar Folkhälsomyndigheterna vuxna att använda munskydd i kollektivtrafik om det inte går att undvika trängsel. Se tider och hållplatser för våra anslutningsbussar här.

Eckerö Linjens personal utbildad inom smittskydd
All personal i terminalerna och ombord har genomgått en utbildning i smittskydd. Personalen genomför även varje morgon en egenkontroll kring eventuella förkylningssymptom.

Vad gör vi för att säkerställa att våra resenärer håller social distans och för att förhindra smittspridning ombord?
Maxkapaciteten gäster är fortsättningsvis begränsad, för närvarande är maxkapaciteten gäster ombord 950, normal maxkapacitet är 1630 gäster. I terminalerna och ombord uppmanar vi, både genom skyltning och utrop i högtalarna, om att komma ihåg att hålla avstånd.

Vi begränsar och kontrollerar alla passagerarflöden i terminalerna och vid på- och avstigning. Vid avstigning gör vi utrop i högtalarna där vi berättar i vilken ordning landstigning kommer att ske. Bilburna gäster går till sina fordon först medan andra sitter kvar där de är. Vi fortsätter sedan med ett däck i taget.

Betalmedel ombord
Vi uppmuntrar kortbetalningar i största möjliga mån.

Information gällande restaurangerna
Till följd av Folkhälsomyndigheternas pressinformation per den 21 december har vi ytterligare begränsat antalet sittplatser i våra restauranger och i baren. För att förebygga trängsel och minska risken för spridning av Covid-19 får man sitta max 8 personer tillsammans per sällskap och med 1 meter mellan sällskapen.

I bufférestaurangen har skyddande plexiglas monterats över buffén och handdesinficeringsmedel bör användas då du tar mat. Det är bordsservering av drycker, förutom på brunchen då du själv hämtar dryck från automat.

I Kafé Käringsund är bakverk och smörgåsar enskilt förpackade och du kan välja engångsbestick om du önskar.

Se restaurangernas öppettider här

Information gällande taxfreebutiken
Vi beaktar Folkhälsomyndighetens föreskrift per den 21 december 2021 gällande handelsplatser som säger att alla besökare skall ha 10 kvm till sitt förfogande och begränsar således antalet gäster som samtidigt vistas i taxfreebutiken.

Det finns handdesinficeringsmedel utanför butiken. Vi påminner om att hålla avståndet genom distansmarkeringar. Det finns två kassor för kontantbetalning, i övriga kassor gäller endast kortbetalningar. Plexiglas har monterats vid kassorna.

Se våra aktuella taxfree erbjudanden, klicka här

Underhållning ombord
Underhållningen anpassas enligt rådande restriktioner, ändringar kan ske på kort varsel.

Städrutiner ombord
Vi har intensifierat städrutinerna i våra terminaler och ombord och rengör mer frekvent de ytor som våra gäster kommer i kontakt med, exempelvis handtag, trappräcken, kortterminaler och övriga utsatta ytor.

Kan man smittas via ventilationssystemet ombord?
Enligt Institutet för Hälsa och Välfärd och Folkhälsomyndigheten är coronaviruset primärt en droppinfektion som sprider sig när den insjuknade hostar eller nyser. Viruset kan också överföras via direktkontakt. Viruset överlever inte i luften. Ventilationssystemen ombord körs med 100 % frisk luft, ingen cirkulation.

Vad händer om någon misstänks vara smittad ombord?
Vi välkomnar gäster och personal som är symptomfria och friska ombord. Skulle det ändå uppstå ett misstänkt sjukdomsfall har vi tydliga rutiner för att hantera olika typer av smitta ombord. Alla åtgärder utgår från myndighetsdirektiv och beslutas om i samråd med myndigheterna. Om en resenär uppvisar sjukdomssymptom som kan misstänkas vara Corona, eller någon annan smittsam sjukdom kan vederbörande bli isolerad i hytt som fartyget tillhandahåller fram till ankomst. Eventuella Corona-tester utförs av sjukvårdsinstanserna iland.

Är det möjligt för mig att sitta kvar i bilen under resan?
På grund av säkerhetsskäl är det inte möjligt att sitta kvar i bilen under resans gång.

Ombokning/avbokning av resa
Våra omboknings-/avbokningsvillkor kan du läsa mer om här: https://www.eckerolinjen.se/bokningsvillkor