• img mat kott
  • img mat fisk2

Mat och dryck

Inled din resa med att äta i någon av restaurangerna som finns ombord på M/S Eckerö. Våra menyer speglar alltid den aktuella säsongen och vi strävar efter att använda lokala råvaror i så hög utsträckning som möjligt.

Njut av en smakresa ombord på M/S Eckerö! Stig ombord och låt dig förtrollas av smaker som tar dig på en resa genom skärgården. Vårt fartyg bjuder in till ett mångfald av matupplevelser som kommer att förgylla din resa. Vare sig du är sugen på något klassiskt eller vill utforska säsongens smaker, välkomnar våra fyra restauranger dig med lockande menyer.

En smakupplevelse för alla

Restaurang Rospiggen är vår mysiga à la carte-restaurang som bjuder på en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga. Med en meny fylld av välkomponerade rätter, skapade med passion och precision av våra kockar, är varje besök på Rospiggen en smakresa att minnas. Föredrar du att äta buffé är bufférestaurang Bornholm det självklara valet för dig. Här dukar vi fram en variation av rätter som återspeglar säsong. Akteröver hittar du Kafé Käringsund, en hemtrevlig plats där du kan njuta av en kopp kaffe med en god smörgås eller ett bakverk. Här serveras också husmanskost och andra små saltiga rätter. En trappa upp, i grillkafé Bistro Byholma, hittar du härliga grillrätter som hamburgare och ryggbiff. Läs mer under de respektive restaurangerna.

En smakresa genom skärgården

Sätt dig till bords och låt smakerna ta dig med på en resa genom vår vackra skärgård. Varje tugga är en hyllning till våra lokala fiskare, odlare och andra små producenter, med vilka vi har ett nära samarbete som gör det möjligt för oss att erbjuda våra gäster mat som smakar gott på riktigt! I våra menyer hittar du en rik variation av råvaror - från färska grönsaker och örter till nyfångad fisk, kött av högsta kvalitet, krämiga ostar och mejeriprodukter från gårdar runtomkring oss i både Roslagen och på Åland.

Relationen till råvaran ger bästa smaken

Våra kockar strävar alltid efter att fördjupa sin kunskap för varje ingrediens de använder. Därför gör de regelbundna gårdsbesök hos våra lokala leverantörer för att få en inblick i deras arbete och passion för sina produkter. Genom dessa besök kan våra kockar skapa starka band med producenterna och därigenom säkerställa att endast de bästa och finaste råvarorna används i våra kök ombord. Gemenskapen leder ofta också till nya smakkombinationer som vi kan bjuda dig på då du äter i någon av våra restauranger.

Vi är stolta över att kunna dela med oss av det bästa från vår region och ser fram emot att välkomna dig till en smakupplevelse du sent kommer att glömma!

img rospiggen kott

À la carte restaurang Rospiggen

Utsökta menyer, skapade med säsongens råvaror som bas, och ett noggrant utvalt sortiment av viner för att förhöja varje rätt. Vår…

Läs mer
img eckero bornholm mat

Buffé Bornholm

Njut av god mat och en glittrande havsutsikt. I Buffé Bornholm kan du njuta av en dignande buffé med delikatesser från både land…

Läs mer
img rakmacka

Kafé Käringsund och lekrummet

I Kafé Käringsund serveras vällagad husmanskost, räksmörgåsar, bakverk, kaffe och glass. Ät gott och rejält i trivsam miljö.

Läs mer
Img bistron awburgare (3)

Bistro Byholma

I Bistro Byholma, en trappa upp från Kafé Käringsund serveras hamburgare och ryggbiff samt kaffe och kalla drycker.

Läs mer
Eckerö Linjens matfilosofi
FRÅN EN GÅRD I NÄRHETEN

Eckerö Linjens matfilosofi