• img bornholm julbord mallemathias
  • web eckero linjen matfoto - julbord 130mm 026
  • web eckero linjen matfoto - julbord 130mm 009
  • web eckero linjen matfoto - julbord 130mm 012
  • web eckero linjen matfoto - julbord 130mm 008
  • web eckero linjen matfoto - julbord 130mm 016
  • web eckero linjen matfoto - julbord 130mm 025
  • web eckero linjen matfoto - julbord 130mm 018
  • web eckero linjen matfoto - julbord 130mm 022
  • img eckero julbat

Upptäck julens smaker till havs – boka Eckerö Linjens julbord idag!

Julen nalkas och äntligen har det blivit dags för Eckerö Linjens julbord att åter dukas fram ombord på M/S Eckerö! Med utsikt över det gnistrande vinterhavet får du njuta av julens smaker från både svenska och åländska traditioner, med grund i lokala råvaror och klassiska recept.

– Vårt julbord är ett hantverk enligt gammal modell där kvaliteten på råvarorna är a och o. Mat ska smaka mycket och bra, och det gör den verkligen här. Det är vi stolta över, säger köksmästare Joakim Nordberg.

Lokala råvaror från Åland och Roslagen

Eckerö Linjens populära julbord är buffén för dig som uppskattar lokala råvaror, kärlek till matlagning och noggrant utvalda rätter. Ombord på M/S Eckerö är det Eckerö Linjens köksmästare Joakim Nordberg och Tomas Berlin som själva som sköter alla beställningar och kontakten med leverantörerna.

– Det är en medveten tanke att nyttja de lokala förmågorna. Man får något speciellt av dem som gör avtryck på julbordet. Det märks verkligen på smakerna, för det smakar både bättre och mer personligt med de småskaligt producerade råvarorna, berättar Joakim Nordberg.

Julbord enligt traditionella recept

Med bland annat svartbröd från Ålandsbagarn, köttbullar från Dahlmans och strömming från Bergmans fisk representeras det åländska på julbordet. Svenska Roslagen bjuder på bland annat prinskorv från Stabbykorv, gravad och varmrökt lax från Roslagsfisk och Bröderna Linussons kalvsylta. Ett särskilt uppskattat inslag är den klassiska julskinkan från Sandby Gård i norra Roslagen, som enligt traditionellt recept har rimmats hela 13 dagar i saltlag.

– Det är bättre och roligare att tillaga maten om man kan handla råvarorna i närheten och när man vet var de kommer från. Det känns bättre. Det finns ett värde i att maten är lokal. Att fisken kommer från havet som vi ser från båten och att grönsakerna växer i närheten. Vi uppskattar att arbeta så, och gästerna uppskattar att äta bra mat, säger Tomas Berlin.

Se hela menyn med allt ifrån klassiska måsten till moderna favoriter här

Boka julbordet extra förmånligt på webben

Julbordet serveras alla dagar mellan 17 november och 23 december, på 13.30, 15.00 och 18.30-avgången, samt på 10.00-avgången på lördagar. När du bokar via webben får du njuta av den dignande buffén för endast 395 kr (ordinarie pris 425 kr).

Med anslutningsbussar från ca 100 olika hållplatser i Stockholm och Mälardalen tar du dig smidigt till båten och hem igen. Hela kryssningen tur och retur med anslutningsbuss får du för endast 150 kr (webbpris), oavsett vilken ort du åker ifrån.

En upplevelse till havs med Eckerö Linjen

Det vackert julpyntade fartyget gör att den mysiga julkänslan smyger sig på redan när du stiger ombord. Förutom själva julbordet kan du också passa på att utföra din julklappshopping i taxfreebutiken och roas av underhållningen som kryssningsvärdarna i bar Klubb Kuling bjuder på.

Varje tisdag mellan den 21 november och 19 december bjuder dessutom showgruppen Perfect Mix på en glittrande julshow på 10.00, 13.30, 15.00 och 18.30-avgången.

– Med vårt julbord får du inte bara god mat med lokala delikatesser och rätter lagade från grunden, du får en också upplevelse till havs, säger Tove Lolax, digital kommunikatör på Eckerö Linjen.

Njut av Åland i juletid

Resan med Eckerö Linjen bjuder inte bara på det uppskattade julbordet – det går även perfekt att kombinera med ett besök på Åland. Charmiga julmarknader, mysig skärgårdskänsla och olika julevenemang gör Åland till den perfekta destinationen för dig som vill uppleva en riktigt magisk julkänsla.

– Det är något alldeles speciellt med Åland i juletid. Oavsett om du vill besöka de olika evenemangen såsom Åland Glimrar och julmarknaden på Jan Karlsgården, eller bara strosa längst den vackert pyntade julgatan i Mariehamn, berättar Tove Lolax.

Boka din kryssning med julbord, anslutningsbuss och eventuell paketresa enkelt på Eckerö Linjens hemsida. Du väljer själv hur du bäst vill njuta av julen på Östersjön och det fantastiska julbordet – på en mysig dagskryssning eller i kombination med ett julbesök på Åland.

Välkommen att fira in julen på Eckerö Linjen!

BOKA